iPhone, TV'ye nasıl bağlanılır? - Haberler - indir.com

iPhone, TV'ye nasıl bağlanılır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-01-30 08:59:36
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Soru-Cevap

Apple iPhone Plus modelleri ve iPhone X modelinin ekranı her ne kadar büyük olsa da bazı zamanlarda video ve fotoğraflarımızı büyük ekranlı televizyonlarımızda izleme ihtiyacı duyarız. Bu yazımızda iphone mizi televizyona bağlayıp büyük ekranlarda nasıl yansıtabileceğimizi ele alacağız.

Bilindiği üzere iPhone'ların Plus modelleri 5.5 ekrana sahiptir.1920x1080 çözünürlüğe sahip olan iPhone Plus'ların aksine 10. yıla özel olarak çıkarılan iPhone X 5.8 inç ekranda 2436x1125 çözünürlük keyfi sağlıyor. Ancak bu kadar büyük ekranlı telefonlan çektiğimiz bir fotoğrafı, videoyu oyunları daha büyük ekranlı televizyonumuzdan izlemek isteyebiliyoruz. Bunun için iki yol var birincisi kablolu bir şekilde iPhone'umuzu televizyona bağlamak, ikincisi de kablosuz şekilde televizyona bağlamak.

1-İphone'u TV'ye kablosuz bağlama (Apple TV)

Kablo ile uğraşmak istemeyenlerin tercih ettiği bu yöntem Airplay yansıtma desteğini sunan bir Apple TV almak ile mümkün. Lightning Adaptörü ile HDMI üzerinden bağlantı yerine kablosuz bir şekilde televizyonunuza bağlanmak istiyorsanız en az 590 TL fark ödemeniz gerekiyor. Bu tutar 32GB modeli 999TL den satışa sunulan Apple 4K yı satın alırsanız bu fark 770TL ye kadar çıkabiliyor. Apple TV satın alındıktan sonra ise yapılması gereken şey Denetim merkezindeki Ekran Yansıtma'ya veya Apple TV simgesine dokunmak.

2-İphone'u TV ye Kablolu Bağlama (HDMI)

İphone'unuzu TV ye bağlamak için tercih edeceğiniz diğer yöntem ise HDMI üzerinden bağlamadır. Kolay hızlı bir şekilde masraftan kaçınmak istiyorsanız bu yöntemi tercih edebilirsiniz. Bu yöntemi uygulayabilmek için bir Lightning Dijital AV Adaptörünüzün olması şart. Apple Store de 229 TL den satılan bu aparatın teknoloji marketlerde daha ucuza bulunması mümkün.Bu aparatla her yerde rahatlıkla bulabileceğiniz HDMI kablosunu birleştirerek televizyonunuz ile İphone'unuz arasında bağlantı kurabilirsiniz.

3-İphone'u Smart TV ye Bağlama

Yapmak istediğiniz şey iPhone'uzdaki medyayı televizyonuza yansıtmak ise kablosuz akışı sağlayan İOS uygulamaları tercih edebilirsiniz. Ağ aktarımı yapabilen bu uygulamalara "DLNA" anahtar kelimesini aratarak App Store'dan rahatlıkla bulabilirsiniz.





PAYLAŞ