iPhone Telefonlar Servis Yok Hatasıyla Muzdarip Durumda - Haberler - indir.com

iPhone Telefonlar Servis Yok Hatasıyla Muzdarip Durumda

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-29 10:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Akıllı Telefonlar

iPhone telefonlarının büyük bir bölümünde yaşanmaya başlanan hata, pek çok kullanıcın telefonu kullanmasına engelliyor. iOS 14.7.1 sürümüne sahip cihazlarda meydana gelen hata doğrultusunda tüm kullanıcılar servis yok mesajı almaya başladı. 

Güncelleme Sonrasında Servisler Uçtu!

Apple, akıllı saati Watch’ta meydana gelen kilit açma hatasının giderilebilmesi adına yeni bir düzeltme yapılmıştı. iOS 14.7.1 olarak adlandırılan yeni güncelleme ile birlikte Apple Watch kilit açma hatası giderilmiş olsa da cihazlarda farklı sorunlar yaşanmaya başlandı. Kısa süre içinde Reddit ve benzer sosyal platformlarda yer bulmaya başlayan gelişmeye göre güncellemeyi alan kullanıcıların büyük bir bölümü servis yok hatası almaya başladı. Servis yok hatası alındıktan sonra ise kullanıcılar mevcut sorunu çözmek için pek çok farklı çalışma gerçekleştirdi. Raporlanan hataya göre kullanıcıların sim kartı çıkarıp yeniden takması, telefonu yeniden başlatması ve ağ ayarlarını yeniden sıfırlayarak düzeltmesi dahi sorunun giderilmesini sağlamadı.

Kullanıcılar Apple’dan yeni bir çözüm beklese de şu ana kadar servis yok hatası alan kullanıcılar için herhangi bir düzeltme ya da güncelleme yayınlanmış değil. Apple'ın kullanıcılarına destek verebilmek adına oluşturduğu forum platformlarında ise kullanıcıların mevcut sorunu çözebilmek için bazı çözüm önerilerini deneyebileceğim belirtildi. 

iPhone Servis Yok Hatası Nasıl Çözülür?

Forumda yapılan paylaşımlarda kullanıcıların mevcut hatayı giderilebilmesi adına farklı çözümler deneyebileceği vurgulandı. Buna göre cihazın arka arkaya yeniden başlatılması, sim kartın çıkarılarak yeniden takılması, operatör ayarlarının sıfırlanması, hücresel verinin kapatılıp yeniden açılması, ağ ayarlarının sıfırlanması ya da mevcut cihazlardaki tüm güncellemelerin yeniden alınması sorunun giderilmesinde etkili olabilir.

Ancak tüm yaşanan hataların giderilmesi adına kuşkusuz yeni bir güncellemenin sunulması gerekiyor. Bu bakımdan önümüzdeki hafta itibariyle Apple'ın mevcut sorunu çözecek yeni bir güncellemeyi kullanıcılara sunması bekleniyor.





PAYLAŞ