iPhone Sıvı Temasında Yapılması Gerekenler - Haberler - indir.com

iPhone Sıvı Temasında Yapılması Gerekenler

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-17 10:20:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Akıllı telefonlar her ne kadar güçlü ve şık tasarımlara sahip olsalarda, elektronik bir cihaz oldukları için sıvı temaslarında çeşitli problemler gün yüzüne çıkabiliyor. Son yıllarda çıkan akıllı telefon modelleri suya ve toza karşı dayanıklı sertifikaları ile korunsalar da, bu durumun önüne geçilmesi pekte mümkün olmuyor. Bu içeriğimizde sizlere iPhone’unuzu suya düşürdüğünüz zaman yapabileceklerinizden ve neticelerinden bahsedeceğiz. iPhone cihazınızın alacağı sıvı temasları veya suya düşürülme gibi durumlarda yapabileceğiniz bazı yöntemlere gelin göz atalım.

iPhone Sıvı Teması

iPhone modelinizin sıvı teması daha çok tuvalet, su birikintisi veya deniz gibi ortamlara düşürülerek meydana gelmektedir. Cihaz herhangi bir sıvı ile temas ettiği zaman vakit kaybetmeden gerekli işlemleri uygulamak en önemli noktalardan birisi oluyor. iPhone modelleri sıvılara karşı tam anlamıyla korumaya sahip değiller. Bu noktada modellerde IP67 sertifikası bulunsa da bu özellik su sıçramalarına karşı yüksek bir direnç anlamına gelmektedir. Apple bu noktada iPhone’ların suya dayanıklı olduğunu belirtmemiştir.

 

iPhone Suya Düşünce Oluşacak Hasarlar ve Sorunlar

  • Şarj olmama sorunu: Bu noktada cihazın yüksek bir ihtimalle şarj portunda bir sorun oluştuğu anlamına gelmektedir. Lightning giriş alanı sıvı temaslarına karşı oldukça açık noktalardan birisi olarak gözüküyor. Bu durumda cihazı şarj etmeden önce o alanın tamamen kuruduğundan ve temizliğinden emin olduktan sonra şarj etmeyi deneyebilirsiniz.
  • iPhone açılmama sorunu: Bu noktada sıvı temasının uzun olduğu zamanlarda cihazın kısa devre yapmış olma ihtimali yer alıyor. Bu sorunda ise cihazı tekrar onarmak için teknik yardım almanız gerekecektir.
  • Mikrofon çalışmama problemi: Tıpkı şarj giriş yeri gibi mikrofon kısmının sıvı teması halinde bu noktanın arızası ile karşı karşıya kalabilirsiniz.
  • Ekran hasarları: Sıvı teması ardından ekranda göreceğiniz çizgi ve çeşitli noktalar probleminin çözümü yine teknik destek alarak olacaktır.
  • Home buton problemi: iPhone cihazınızı suya düşürdükten sonra Ana ekran tuşunun çalışmaz hale geldiğini görebilirsiniz. Bu durum için AssistiveTouch yardımcısını kullanabilirsiniz.

Telefonunuzu Derhal Kapatın

iPhone modellerde sıvı teması hemen sonrasında oluşabilecek kısa devre problemlerini ortadan kaldırmak için cihazı direkt bir şekilde kapatmayı ihmal etmeyin. Daha sonra uzun bir süre boyunca cihazı açmayın ve telefonun içinin tamamen kurumasını sağlayın. Telefonun için nemli olacağı için şarj cihazınızı kesinlikle bağlamayın. Modelde yer alan port ve girişlerden içerideki sıvının dışarıya atılmasına destek vermek için telefonu sallayabilirsiniz.

Nem Sensörlerini Kontrol Edebilirsiniz

Apple’ın iPhone serisinde barındırmış olduğu bir nem sensörü yer alıyor. Cihaz su ile temas ettiği zaman kırmızıya dönen bu sensörleri kontrol ederek sıvı girişi olup olmadığını tespit edebilirsiniz. Sensörleri bir ışık yardımı ile kontrol etmeniz mümkün olacaktır.

iPhone Bozulduysa Ne Yapılmalı?

Sıvı teması sonrasında cihazınız açılmıyor ve bozuldu ise bu noktada garanti kapsamında olmayacağını ifade edelim. Bu durumda resmi olmayan teknik servisler ile cihazı onarım yoluna gidebilirsiniz. Diğer yandan garanti kapsamında olmayarak belli ücretler ile Apple destek ekibinden onarım için görüşmeler sağlayabilirsiniz.





PAYLAŞ