iPhone SE Plus çıkış tarihi ve özellikleri belli oldu - Haberler - indir.com

iPhone SE Plus çıkış tarihi ve özellikleri belli oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-21 19:31:04
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Geçtiğimiz yılın Nisan ayı içerisinde kullanıcıların beğenisine sunulan iPhone SE 2020 oldukça başarılı özelliklere sahip olsa da cihazın en çok eleştiri alan kısmı ekranının şu an ki telefonlara göre küçük olması olmuştu. Konuyla ilgili olarak ortaya çıkan raporlara göre Apple, iPhone SE 2020'nin daha büyük ekranlı bir versiyonu olarak değerlendirilen iPhone SE Plus üzerinde çalışmalar yapıyor. Söz konusu bu akıllı cihazın detayları ve çıkış tarihi ile ilgili çeşitli bilgiler gündeme geldi. 

Başarılı üretici şirket Apple, 2016 yılında çıkardığı ilk iPhone SE modeliyle oldukça dikkat çekmeyi başardı. 2016 yılının mart ayı içerisinde piyasada yerini alan ilk iPhone SE modeli, iPhone 5G kasasına sahipti fakat daha gelişmiş özellikler ile beraber gelmişti. Fiyat performans oranıyla dikkatleri üzerine toplamayı başaran modelin 2020 versiyonu da oldukça uygun fiyatlı bir şekilde kullanıcıların karşısına çıkmıştı. iPhone 8 benzeri bir kasaya sahip olan iPhone SE 202, fiyatına göre cihazın erkanı, günümüzde çıkan akıllı cep telefonlara göre daha küçüktü. 

İşte iPhone X Mini Sayılabilecek iPhone SE Plus Konseptiİşte iPhone X Mini Sayılabilecek iPhone SE Plus Konsepti

modelin 2020 versiyonu da oldukça uygun fiyatlı piyasaya sürülmüştü. iPhone 8 benzeri bir kasaya sahip olan iPhone SE 2020, fiyatına göre oldukça iyi bir performans sunuyordu. Apple'ın söz konusu bu konu ile ilgili olarak çeşitli çalışmalar yaptığı aktarıldı. 

Apple, iPhone SE Plus üzerinde çalışmalar yapıyor

Bugün içerisinde ortaya çıkan yeni raporlara göre Apple, daha büyük ekranlı bir iPhone SE modeli üzerinde çalışmalar yapıyor. iPhone SE Plus olarak adlandırılacağı söylenen bu akıllı cep telefon, iPhone SE 2020'de yer alan 4,7 inçlik ekran yerine 6,1 inçlik ekranla beraber gelecek. IPS olacağı aktarılan ekranın dış kısmında yeni iPhone SE modeli ile beraber bazı dikkat çekici bilgiler de vardır. 

Konuyla ilgili olarak ortaya çıkan raporlara göre Apple'ın üzerinde çalışma yaptığı bu model, Apple A14 Bionic işlemci sisteminde güç alacak. 12 MP çözünürlüğünde ana kamera özelliğine sahip olacağı aktarılan iPhone SE Plus, 6 MP çözünürlüğüne sahip bir ön kamera ile eşsiz selfieler çekmenize yardımcı olacak. 6 portre, ışık efekti, OIS, Smart HDR3, TouchID gibi özellikler ile beraber geleceği söylenen akıllı cep telefonun toz, kum ve benzeri şeylere karşı dayanıklı olacağını gösteren IP67 sertifikasına sahip olduğunu da belirtmek gerekir. iPhone SE Plus'ın çıkış tarihi ve fiyatıyla ilgili olarak çeşitli bilgiler gündeme geldi. Elde edilen raporlara göre iPhone SE Plus, 499 dolar (vergiler hariç yaklaşık 3.693 TL) fiyat etiketiyle piyasada yerini alacak. Akıllı telefonun 2021'in ikinci yarısında piyasaya sürüleceği de dile getirildi.


iPhone SE Plus için geri sayım başladıiPhone SE Plus için geri sayım başladı

PAYLAŞ