iPhone SE orta sınıf Android telefonların korkulu rüyası oldu - Haberler - indir.com

iPhone SE orta sınıf Android telefonların korkulu rüyası oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-31 12:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Akıllı Telefonlar

2020 yılında iPhone SE satışları ile ciddi bir başarı yakalayan Apple, aynı zamanda orta segmentte de tüm modelleri geride bırakarak markaların düşük satışlarda kalmasına neden oldu.

Apple orta sınıf telefon olarak geliştirdiği iPhone SE modeli ile kullanıcıların dikkatini çekmeyi başardı. Telefon en iyi orta sınıf telefonlardan birisi olarak gösterilmeye başlanırken, mevcut durum satış raporlarında da net bir şekilde ortaya çıktı.

Gelecek iPhone SE konsept tasaımı ortaya çıktıGelecek iPhone SE konsept tasaımı ortaya çıktı

2020 iPhone SE modeli, orta segmentteki pek çok farklı modeli geride bırakarak 2020 yılında 24 milyon 200 bin adet satmayı başardı. 2020 yılındaki tüm telefon satışlarına yönelik yapılan sıralamalarda Apple diğer modelleriyle de sıralamalarda büyük bir pay almayı başardı. 2020 yılı satış rakamlarına göre ciddi bir gelişme kaydeden Apple, sadece iPhone 11 modellerinde dahi 64 milyon satış rakamını aşmayı başardı.

Orta segmentt iPhone SE damga vurdu!

2019 yılındaki satış rakamlarında iPhone SE ya da Apple'ın orta segmente yönelik geliştirdiği hiçbir model sıralamaya girmemişti. Ancak 2020 yılında piyasaya sunulan iPhone SE modeli kısa süre içerisinde pazarda yakaladığı popülerlik ile birlikte sınıfın en çok satan cihazı olmayı başardı.

ARM tabanlı A13 Bionic işlemci, performans anlamında telefonun pek çok farklı Android modelinden çok daha iyi performans sunmasını sağlıyor. Bu nedenle orta sınıfta fiyat-performans dengesini de kurmayı başaran Apple, tüketicilerin yeni orta sınıf model seçiminde iPhone SE’yi tercih etmesini de kolaylaştırıyor. iPhone SE’nin mevcut segmentinde en güçlü rakipleri Samsung Galaxy S20, OnePlus 8 ve Pixel 5’ti. Ancak bu üç farklı model, en çok satan 10 telefon modeli sıralamasına dahi girmeyi başaramadı. 

Listede özellikle Android işletim sistemine sahip cihazlara karşı ciddi bir üstünlük kurmayı başaran Apple, kendi modelleri ve geliştirdiği işlemcileri ile bu alanda rakipsiz olduğunu bir kez daha kanıtlamış oldu. Omdia adlı analiz firması tarafından hazırlanan rapor pandeminin de etkisi ile Apple'ın tüm modellerinde ciddi bir yükseliş yaşadığını gözler önüne serdi. Rekabete şartları çok daha ağırlaştıran Apple, 2021 yılında da benzer tablolara imza atabilir.



PAYLAŞ