iPhone SE bildirimleri için Haptic Touch eksikliği! - Haberler - indir.com

iPhone SE bildirimleri için Haptic Touch eksikliği!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-29 21:31:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

15 Nisan günü tanıtımı gerçekleştirilen iPhone SE henüz Türkiye'de satışa sunulmamış olsa da, yurt dışında kullanıcılara teslim edilmeye başlandı. Söz konusu akıllı cihazı kullanmaya başlayanlar bildirimler konusunda can sıkıcı bir eksikliğin olduğunu tespit etti. iPhone 6S ile kullanıcılara sunulan 3D Touch özelliği iPhone XS serisine kadar ve hatta bu seri içerisinde dahi kullanıldı. Fakat, iPhone XR ve sonrasında tanıttığı modellerde bu teknolojiyi geride bırakan Apple, 3D Touch yerine Haptic Touch kullanılıyor. 

iPhone SE bildirimlerinde eksiklik var

iPhone SE bildirimlerinde Haptic Touch eksikliği tespit edildi. 3D Touch teknolojisi ekrana uygulanan baskıyı algılarken, Haptic Touch teknolojisinde ise ekrana basılı tutulma uzunluğu dikkate alınıyor. Söz konusu bu teknolojinin kullanıcılara sunduğu en büyük avantajlardan ilki bildirim kontrolü sağlıyor olmasıdır. iPhone kilit ekranında ve bildirim merkezinde herhangi bildirimin üzerine basılı tuttuğunuzda tamamen bildirimin içeriğini görebiliyorsunuz. Örneğin, Instagram ile ilgili bir bildirime basılı tutarak bildirimin tamamını görüntüleyebilir ve aynı zamanda cevaplamanız gereken bir durum varsa yanıtlayabilirsiniz.

Resmi olarak tanıtılan iPhone SE 2020 özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan iPhone SE 2020 özellikleri ve fiyatı

Yeni iPhone SE’nin kilit ekranında ve bildirim merkezinde, ekrana gelen bildirimlerin üzerine uzun basmak bildirimin tamamını görmek için pek işe yaramıyor.  Bildirimin tamamını görmek için bildirimi kaydırmanız ve görüntüle seçeneğine basmanız gerekiyor. Buna benzer bir durum iPhone XR'da yaşanmış ve Apple ilk yazılım güncellemesi ile buna bir çözüm bulmuştu. Fakat, şirkete yakın kaynaklardan bazıları iPhone SE 2020'deki bu ilginç durumun herhangi bir hata olmadığını savunuyor. 

 


iPhone SE Plus için geri sayım başladıiPhone SE Plus için geri sayım başladı
İkinci el iPhone alırken dikkat edilmesi gerekenlerİkinci el iPhone alırken dikkat edilmesi gerekenler
Apple'dan iPhone'ların Mail uygulamasındaki güvenlik açıkları hakkında açıklamaApple'dan iPhone'ların Mail uygulamasındaki güvenlik açıkları hakkında açıklama

PAYLAŞ