iPhone Satışlarında Büyük Düşüş Yaşandı - Haberler - indir.com

iPhone Satışlarında Büyük Düşüş Yaşandı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-02 16:02:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Teknoloji alanında başarılı bir noktada yer alan Apple, 2019 yılının ilk üç ayı içerisinde iPhone satışlarının yüzde 17'lik bir oran kadar azaldığının bilgisini vermişti. Ürettiği ürünler sayesinde bir dünya markası olmayı başaran Apple, şu günlerde eski günlerini arar bir hale geldi. Özellikle akıllı cihaz konusunda eski günlerini oldukça özleyen şirket şu günlerde pek de iyi bir durumda değil. Şirket tarafından açıklanan son rakamlar şirketin satış rakamlarında düşüş yönünde olduğunu gösteriyor. 

Apple satışları hızla düşüşe geçti

Akıllı cihaz üretiminde belli bir dönem zirvede yer alan Apple, iPhone satış gelirinin bu süreç içerisinde 31 milyar dolar şeklinde gerilediğinin bilgisini verdi. Apple'ın, yılın ilk 3 ayında toplam geliri 58, kar oranı ise 11,6 milyar dolar olduğunun bilgisi verildi. BBC tarafından yapılan haberlere göre Apple Yönetim Kurulu Başkanı Tim Cook, Mart ayının son günleri itibariyle satış oranlarının artmaya başladığını, Apple ürünlerinin talebinin artması adına fiyatlarda düşüşe geçilmesi Çin'de de bu gelişmesinin görüldüğü elde edildi. Sektörde ciddi ölçüde rakipler ile karşı karşıya gelen şirket, ürünlerin fiyatının yüksek olması halinde kullanıcı kitlesini kaybettiği görülüyor. Üstelik alternatif ürünlerinde Apple kadar güçlü olması şirketi şu günlerde zor duruma düşürüyor. 

Apple, Fiş Adaptörlerini ToplatıyorApple, Fiş Adaptörlerini Toplatıyor

Teknolojik ürünler konusunda başta çok daha ucuz ve kaliteli akıllı cihaz satan Huawei ve Xiaomi gibi güçlü rakiplerin yer aldığı Çin olmak üzere, iPhone adlı akıllı cihazlarının satışlarının azalmakta olduğu konusunda yılın ilk günlerinde bilgi yayımlamıştı. Bu durum karşısında Apple çeşitli stratejiler uygulamaya başladı. Gerek vergi azaltılması ve çeşitli kampanyaların düzenlenmesi ile iPhone ürünlerinin satışını artırmaya yönelik stratejiler uygulamasının ardından Çin'de yılın yılın ilk çeyreği olmakla beraber doğru satış stratejileri uygulamadığını ortaya koydu. Tim Cook, ABD ile Çin ile aralarında yaşanan sorunların düzeltilmesi ve aynı zamanda ticari ilişkilerinde gelişmesi halinde, Apple Warch gibi diğer ürünlerinin de talep oranında artış gözlemlediğini dile getirdi. Reuters haber ajansına bilgi veren Cook, "Bir önceki çeyreğe göre ticari ilişkiler daha iyi. Atmosfer daha iyi. Bunların hepsinin bize fayda sağladı" dedi.

Apple, yılın üçüncü çeyreğinde artış bekliyor

Teknoloji devi Apple, bu yılın üçüncü çeyreğinde yaklaşık 52,5 milyar dolar şeklinde bir gelir elde etmeyi bekliyor. Teknoloji şirketi Apple, sadece iPhone satışlarından elde ettiği kazanca güvenmek yerine, hizmet alanında çok daha etkin bir şekilde rol oynamaya karar verdi. Bu planlarının karşısında şirket, geçtiğimiz ay içerisinde televizyon ve film yayın servisi olan Apple TV+'ı tanıtarak bu alanda da etkin olacağının sinyallerini verdi. Fakat pazar araştırma şirketi olarak hizmet veren eMarketer'da görev yapan analist Yoram Wurmser, uzun vadeli olarak düşünüldüğü taktirde büyüme miktarının Apple ürünlerinin kullanıcı sayısının artırmaktan geçtiğini ve bunu da ancak iPhone satışlarını artırmaktan geçtiğinin bilgisini verdi. Bununla beraber Wurmser; "Şirketin uzun vadede büyümesi doğrudan ve dolaylı olarak iPhone satışlarına dayanıyor" diyor.


5G Modem Ekibinin Lideri Apple’dan Ayrıldı5G Modem Ekibinin Lideri Apple’dan Ayrıldı
Qualcomm Apple Uzlaşmasından Kasasını Doldurarak ÇıktıQualcomm Apple Uzlaşmasından Kasasını Doldurarak Çıktı

PAYLAŞ