iPhone satışları neden sürekli düşüyor? - Haberler - indir.com

iPhone satışları neden sürekli düşüyor?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-16 12:00:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Akıllı telefon üreticisi Apple’ın yeni ürünlerini satışa sunması ile beraber, herkes tarafından beklenilenin aksine firmanın satışlarında kayda değer bir düşüş dikkatlerden kaçmıyor. Peki sizce Apple’ın yeni iPhone’lerinde bu beklenmeyen düşün neyden ötürü yaşandı? Gelin haberimizin devamında bu soruyu birlikte cevaplayalım.

Akıllı telefon pazarının devleri arasında yer alan Apple’ın yeni ürettiği iPhone modelleri ile berbaer satış rakamlarını henüz ulaşamamasının arkasında birçok sebep arandı. Fakat gel görelim ki şirkete yakın olan kaynaklar, bu gözlemlenen düşüşün asıl sebebini Apple’ın 2018 yılı içerisinde başlattığı pil değişimi kampanyasından ötürü, bu düşüşün sergilendiğini iddia ediyor. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamaya göre, bu kampanya kullanıcılardan yoğun bir şekilde ilgi gördü. Birçok kullanıcı yeni bir iPhone almak yerine pek çok kişi elinde bulunan akıllı telefonu ile kendini Apple’ın mağazasında buldu. Bu şekilde kendilerini değişim programına dahil ettiler. Bu şekilde 11 milyonu geçen kullanıcıya yakından ilgilenmek durumda kalan Apple, bu düşüşlerin yaşanmasına o zamandan temel hazırladı.

Apple iPhone'leri satılmıyor. Üretim %10 düştüApple iPhone'leri satılmıyor. Üretim %10 düştü

İnsanlara bu kampanya bir hayli cazibeli geldi

Apple tarafından düzenlenen bu kampanyada, pil değişimi için kullanıcıların yurt dışında 29 Dolar değerinde ödeme yapması yeterli oluyordu. Hal böyle olunca, makul bir fiyatla pahalı olan pil değişimine dahil olmak, fiyatları bir hayli yüksek olan iPhone XS ve iPhone XS Max gibi cihazları almaktan ise böyle bir kampanyaya dahil olmak daha cazip geldi.


iPhone XR Satışları iPhone XS Modelini Geride BıraktıiPhone XR Satışları iPhone XS Modelini Geride Bıraktı
2019 model iPhone tasarımları sızdırıldı2019 model iPhone tasarımları sızdırıldı

PAYLAŞ