iPhone Pil Ömrü Sorunları Nasıl Çözülür? - Haberler - indir.com

iPhone Pil Ömrü Sorunları Nasıl Çözülür?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-11-21 11:18:37
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Teknoloji

iPhone Pil Ömrü Sorunları Nasıl Çözülür? iPhone'un Pil Ömrünü Uzatın

Apple ürettiği tüm cihazlarda ve uygulamalarda başarısını bir kez daha gösteriyor. İOS ekosisteminin pil konusunda başarılı olmasının nedenleri arasında da bu yer alıyor. Ancak bazen iPhone'un pil ömrü beklenenden daha az sürebiliyor.  Bu durumu düzeltmek için ne yapılması gerektiğini yazımızda sizler için paylaştık.

Cihazın pil ömrünü analiz ederek işe başlayın

Öncelikle cihazınızda ayarlar kısmına girerek buradan da pil menüsüne gidin. Ekranı aşağıya doğru kaydırıp ' Son Tam Şarjdan sonra geçen süre' başlığı altında yer alan kısmı detaylıca inceleyin. Burayı kontrol edince rakamların tatmin edici olmadığını görüyorsanız batarya yüzdesine yönelmeniz gerekiyor. İOS'ta varsayılan olarak pil yüzdesi ekranın üst kısmında yer almaz. Bunun için ayarlara ardından pil menüsüne girmeniz gerekiyor. Pil menüsünde pil yüzdesi seçeneğini etkinleştirerek cihazınızın şarj seviyesini görüntüleyebilirsiniz. Bunları yaptıktan sonra pili en çok hangi uygulama bitiriyorsa bunu tespit etmeniz gerekiyor. Öncelikle ayarlar kısmından Pil menüsü üzerinden uygulamaların son 24 saat ve son 7 güne ait detaylı pil kullanımlarına ulaşmanız mümkündür. Pilinizi tüketen bu uygulamaları daha az kullanarak pil ömrünüzü artırabilirsiniz. Cihazın pilini en çok tüketen uygulamalar için en önemli detay ise arka planda çalışıyor olmasıdır. Ana ekran düğmesini kullanarak arka planda bekleyen uygulamaları sık sık temizlemeniz gerekir.

Pil tüketimi için konum servislerine de göz atabilirsiniz. Bunun için ayarlar kısmından gizlilik menüsü üzerinden konum servislerine bakabilirsiniz. Arka planda bazı uygulamalar konum bilginizi alıyor olabilir. Bu yüzden de arka plandaki uygulamalara sınırlama getirmeniz yararlı olacaktır. Konumla işiniz yoksa tamamen kapatabilirsiniz. Bunlar dışında arka planda uygulama yenileyerek de pil ömrünü uzatabilirsiniz. Öncelikle ayarlar kısmına gidip buradan da genel kısmına girmeniz gerekecek. Genel bölümünden arka planda uygulama yenile menüsüne giderek bu özelliği kapatmanız yetecektir. E- posta alımlarınız düzenleyerek de pil tüketimini en aza indirebilirsiniz. Öncelikle ayarlara girip buradan mail kısmına girmeniz ve hesaplar bölümünden yeni verileri al menüsünü açıp 'al' başlığı altında yer alan 'elle' ikonunu etkinleştirin.

 
 
 

 





PAYLAŞ