iPhone Pil Kapasitesi Nasıl Kontrol Edilir? - Haberler - indir.com

iPhone Pil Kapasitesi Nasıl Kontrol Edilir?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-12-28 20:30:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Soru-Cevap

Kısa bir süre önce bir Reddit kullanıcısı tarafından, Apple'a dair ortaya bir iddia atılmıştı. Bu iddiaya göre, Apple, her güncelleme getirdiğinde, eski iPhone'larının performansını düşürüyordu. Bu iddia gündemi meşgul etmeye başlayınca, Apple'dan konuya dair bir açıklama geldi ve firma bu iddiayı doğruladı. Apple, açıklamasında güncelleme sonrasında eski iPhone'ların performansını, pil seviyesinin azalmasından dolayı düşürdüğünü kabul etti. Bunun nedeni olarak da, cihazların aniden kapanmasını önlemek gösterildi. Buna rağmen, kullanıcılar bu durumdan ötürü Apple'a tepki gösterdi. Eğer pil kapasitenizin düşürülüp düşürülmediğini kontrol etmek istiyorsanız, App Store'dan üçüncü parti bir uygulama indirip kontrol etmeniz mümkün. Bu işlemi 3 adımda yapabilirsiniz;

  1. App Store üzerinden pilinizi kontrol edebileceğiniz bir uygulama indirin

Öncelikle, uygulama mağazasından iPhonen'unuzun  pil sağlığı hakkında bilgi edinebileceğiniz bir uygulama indirin. Battery Life uygulaması bunlardan birisi ve ücretsiz olarak indirilebiliyor.

  1. İndirdiğiniz uygulamayı başlatın

Battery Life ya da hangi uygulamayı indirdiyseniz, uygulamanızı başlatın. Uygulama başladıktan sonra, ekranda pil ömrünüz görünecektir.

  1. Uygulama içerisinden geniş çaplı bir kontrol yapın

Uygulama içerisinde sol üstteki 3 çizgiye tıklayıp, Raw Data seçeneğine basın. Burada karşınıza iPhone cihazınızın sahip olduğu pil kapasitesi çıkacak. Pil kapasitesinin normalde kaç olduğunu ve şu anda kaç olduğunu göreceksiniz.

Kullandığınız iPhone IOS 10.2.1 ya da daha sonraki bir sürüme sahipse, pil kapasitenizi iPhone Ayarlar> Pil bölümünden de kontrol edebilirsiniz.





PAYLAŞ