iPhone Modelli Cep Telefonların Pil Ömrünü Uzatma - Haberler - indir.com

iPhone Modelli Cep Telefonların Pil Ömrünü Uzatma

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-31 17:13:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Teknolojinin gelişmesi ile beraber bildiğiniz üzere akıllı cihaz sektöründe her geçen gün farklı akıllı cihazlar ile karşı karşıya geliyoruz. Bu gelişmelere rağmen şarj sorunlarının halen önüne geçilmiş durumda değildir. Her ne kadar temkinli kullanım sağlansa da akıllı cihazların şarjları kısa süre sonra bitmektedir. Bataryanın daha uzun süre dayanmasını istiyorsunuz, bunun için, bataryayı kıstınız, Wi-Fi ve 3G, 4G’yi kapattınız, artık akıllı cihazınız fotoğraf çekmekten ve telefon ile arama yapmaktan başka bir özelliği kalmıyor. Bu işlemlere rağmen akıllı cihazınızın şarjı halen bitiyorsa çeşitli ipuçları hakkında bilgi edinmeniz gerekiyor. 

iPhone Pil Ömrü Uzatma 

iPhone akıllı cihazınızın şarj süresini uzatmak isterseniz çeşitli ince ayarlamalar yapmanız gerekiyor. Cep telefonunuzun pil ömrünün uzun soluklu olmasını istiyorsanız aşağıda yer alan ince ayarlamaları yapabildiğiniz gibi aynı zamanda bazılarını da yaparak çeşitli geri dönüşler elde edebilirsiniz. 

- Kontrast ve Hareket 

Parallax efekti, bildirim merkezinin yanı sıra aynı zamanda aramanın açılması halinde arka kısımda çıkan blur efekti çok hoş bir görünüm sunuyor olsa da bu efektin aktif olması halinde pil ve işlemciye ekstradan yüklenme söz konusu olacak. Bazı iPhone kullanıcıları bu efekti beğenirken bazıları bu efektten hoşlanmıyor. 

Bu ayarları kapatma işlemini yapmak için Ayarlar - Genel - Erişebilirlik menüsünün altından Hareketi Azalt kısmını aktif hale getirerek Parallex efektini kapatabilirsiniz. Blur efektini kapatmak içinse, yine aynı menü içinde yer alan Kontrastı Arttır seçeneğini de aktif hale getiriyorsunuz. 

- Boş Alan Yaratın

Bildiğiniz üzere akıllı cihazlarda kullanılan uygulamaların boyutu her geçen gün daha da büyüyor. Şöyle ki sadece iPhone akıllı cihazlar için değil aynı zamanda diğer cihazlarda da depolama alanlarını tam olarak doldurmamanız gerekiyor. Tam olarak doldurduğunuz taktirde performans sorunları ile karşılaşmanız da mümkün olacak. Akıllı cihazınızın boş alanı en azından 1 ya da 2 GB olması gerekiyor. Bu konuda size yardımcı olacak en önemli adım ise sık sık fotoğraflarınızı bilgisayarınıza yedeklemek olacak. Bunun yanı sıra aynı zamanda işinize yaramayacağını düşündüğünüz uygulamaları akıllı cihazınızdan silmek son derece doğru olacak. 

- Arka Plan Uygulamalarını Kapatın

Akıllı cep telefonunuzun arka planında çalışan ve sizin izniniz olmadan kendini güncelleyen uygulamalar da cep telefonunuzun bataryasının boşalmasını sağlayacak. Arka planda çalışan uygulamalar cep telefonunuzun işlemcisini yoracak en büyük etkenlerden biridir. Cep telefonunuzun arka planında çalışan uygulamaları kapatmak için akıllı cihazınızın ayarlar menüsünden faydalanabilirsiniz. Bu özelliği kapatmak için Ayarlar - Genel - Arka Planda Uygulama Yenile menüsünden arka planda çalışan uygulamalarını tek tek seçerek kapatabilirsiniz. 

- Duvar Kağıdı

Akıllı cihazınızın duvar kağıdı bataryanın ömrü ile doğrudan bağlantılıdır. Farklı renk tonları ve arka planda hareketli olan duvar kağıtları akıllı cihazınızın bataryasının çabucak bitmesine sebep olacaktır. Bataryanın ömrünü uzatmak için akıllı cihazınızın duvar kağıtlarını tercihen siyah, sade ve hareketsiz seçenekleri değerlendirmelisiniz. Bu şekilde çok daha sağlıklı bir kullanım elde edebilirsiniz. 

 

 





PAYLAŞ