iPhone Modellerine %14 Zam Geliyor - Haberler - indir.com

iPhone Modellerine %14 Zam Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-15 15:02:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Teknoloji dünyasının devleri arasında ilk sıralarda yer alan Apple, ürettiği ürünlerin fiyatlarının oldukça fazla olması sık sık gündeme gelen bir durumdur. Akıllı cihaz sektörünün gelişmesi ile beraber birçok şirket kendi markalarına ait akıllı cihazlar üretmeye başladı. Bunun üzerine elbette ki akıllı cihaz pazarındaki rekabet de oldukça artmış oldu. Bunun karşısında bazı şirketler ürettikleri akıllı cihazların fiyatlarında indirime giderken ya da kampanyalı satışlar ile gelişim gösterirken bazı şirketler ise kendi çizgisini bozmadan üretim yapmaya devam etti. Bunlardan biri de elbette ki Apple. Apple'ın ürettiği ürünlerin oldukça yüksek fiyatlara satılıyor olması kullanıcıları zaman zaman rahatsız etse de, Apple sadık kullanıcıları bu iPhone cihazlardan ya da Apple bilgisayarlardan vazgeçmiş değildir. 

JPMorgan analistlerinin açıklamaları doğrultusunda elde edilen bilgilere baktığımızda Apple'ın bir sonraki iPhone modellerinin fiyatlarında yüzde 14 oranında bir artış yapacağının bilgisini verdi. Oldukça yüksek miktarda bir zam ile karşı karşıya kalan Apple müşterilerinin son kararının ne olacağı ise henüz belli değildi. Apple ürünlerine zam geliyor olmasının nedeni ise ABD'nin Çin'e uyguladığı yeni tarifeleri dengelemek. Geçtiğimiz günlerde ABD'nin Çin'e uyguladığı gümrük vergisi sisteminden bahsetmiştik. Her ne olursa olsun Apple ürünlerinden vazgeçmek istemeyen sadık kullanıcıların dahi savunamadıkları tek konu Apple ürünlerinin oldukça yüksek fiyatlar ile sunuluyor olmasıdır. Şirket tarafından belirlenen iPhone ürünlerinin etiket fiyatları, her yıl farklı bir iPhone cihazına geçmeyi bırakın da aynı cihazı 3-5 yıl kadar kullanmamız gerektiriyor. Şimdiki haberler ise Apple'ın sadık kullanıcılarını oldukça karamsarlığa düşürecek. 

Gümrük Limitleri Tekrardan YenilendiGümrük Limitleri Tekrardan Yenilendi

Çin'e uygulanan tarife yüzünde Apple ürünlerine zam

Apple tarafından üretilen akıllı cihazlara yüzde 14 oranında zam gelecek olmasının sebebi ABD'nin Çin'e uyguladığı gümrük vergisi sistemi ile eşitleyecek hale gelmesi yüzündendir. Çin'e uygulanan tarifenin faturası ise Apple'a kesildi. JP Morgan analistleri, yeni Apple ürünlerinin fiyatlarında yüzde 14 oranında bir artış yaşanacağının bilgisini vererek Apple kullanıcıların son derece üzdü. Bu zam olayının nedeni ise, Trump'ın Çin'e uyguladığı yeni gümrük tarifesi ile dengelemek istediklerini açıkladı. Şöyle ki, ABD, Çin'de üretilen ürünler için gümrük fiyatlarını yüzde 10 oranından yüzde 25 oranına yükseltme kararı almış olup bunu da yürürlüğe koydu. ABD tarafından verilen verilen bu karar karşısında 1.000 dolar fiyatına sahip olan iPhone XS modelli akıllı cihazın fiyatı 1.142 dolarlık etikete sahip olacak. 

Yine JP Morgan tarafından yapılan açıklamanın içeriğine baktığımızda ABD tarafından Çin'e uygulanan yüzde 25'lik bir artışın etkisini absorbe etmek amacıyla bu şekilde bir karar aldıklarının bilgisi yer alıyor. Teknoloji devi Apple, ürettiği ürünleri piyasaya sürdüğü yüksek fiyatlı iPhone modelli akıllı cihazların pek fazla satmamasından şikayetçi olduklarının bilgisini verdi ve bununla beraber aynı zamanda bu kararın sonucunda şimdi nasıl bir tepki verileceği ise belli değildir. Söz konusu bu artış miktarlarının şirketin satışlarını kısa vadeli olsa da kötü etkileyecek gibi gözüküyor. 


Merakla Beklenen Apple Card'dan İlk Görüntüler GeldiMerakla Beklenen Apple Card'dan İlk Görüntüler Geldi

PAYLAŞ