iPhone kullanıcılarını sevindirecek iki yeni özellik yolda - Haberler - indir.com

iPhone kullanıcılarını sevindirecek iki yeni özellik yolda

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-04 14:31:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

Teknoloji devi Apple'ın 22 Haziran tarihindeki WWDC 2020 etkinliğinde tanıtacağı iOS 14 hakkında detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Daha iyi bir internet deneyimi sunmak isteyen Apple yüzleri güldürecek bir özellik ile karşımıza çıkacak.

İngilizce ya da herhangi bir yabancı dildeki internet sitesinde dolaşırken o dili bilmeyen kullanıcıların üçüncü parti çözümleri kullanması gerekiyor. Google Translate bu konuda son derece başarılı bir çözüm olsa dahi Apple dahili çeviri özelliği ile kullanıcıların dışa bağımlılığını sonlandırmak istiyor. 

Samsung Galaxy Watch 2'nin tasarımı ortaya çıktıSamsung Galaxy Watch 2'nin tasarımı ortaya çıktı

iOS 14 daha gelişmiş bir Safari ile karşımıza çıkacak!

Yapılan incelemelerde Safari'nin Google Translate ile benzer biçimde sayfanın dilini anladığı ve daha sonra yeniden yüklemeye gerek kalmadan doğrudan metinleri dilediğiniz dile çevirdiği görüldü. Yani orjinal ve çevrilmiş metin arasında doğrudan geçiş yapılabilecek.

Çeviri işlemleri Neural Engine ile yerel olarak işleneceği için internet bağlantısı olmadan da çalışması bekleniyor. Önümüzdeki dönemde Siri'nin benzer şekilde Neural Engine'i kullanması planlanıyor, alınan bu karar kullanıcıları sevindirecek çünkü internet bağlantısı olmadan Siri'nin çeviri yapması mümkün hale gelecek.

Tüm bunlara ek olarak Safari’nin Apple Pencil desteği genişletilecek. Aslında bu özellik iPad modellerde yani iPadOS 14 sürümünde karşımıza çıkacak. Bu sayede kullanıcıların e-kitaplar ve PDF’ler ile benzer şekilde web sayfaları üzerinde açıklamalar yazması, kelimeleri çizmesi ve daha sonra bunu ekran görüntüsü olarak kaydetmesi mümkün olacak.


Sürpriz yeni Apple Pencil sızıntısıSürpriz yeni Apple Pencil sızıntısı

PAYLAŞ