iPhone kendi kendine basıyor sorunu nasıl çözülür? - Haberler - indir.com

iPhone kendi kendine basıyor sorunu nasıl çözülür?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-22 13:02:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Soru-Cevap

Akıllı cihazlar üretim esnasında kusursuz bir şekilde üretilse de zamanla çeşitli sorunlar ortaya çıkarıyor. Bunlardan biri de iPhone akıllı cihazların kendi kendine işlem yapma sorundur. "Ghost Touch yani Hayalet Dokunma" iPhone modelli akıllı cihazların kendi kendine eylem yapmaya başlamasına verilen addır. Yani şöyle ki akıllı cihazınızın ekranı kendi kendine dokunmaya başlar ve siz hiç bir işlem yapmazken uygulamalar kendi kendilerine açılır. Bu gibi eylemler ufak gibi görünse de son derece can sıkıcı olacaktır. 

iPhone Cihazlarda Kendi Kendine Basma Sorunu Nasıl Çözülür?

iPhone akıllı cihazınızda hayalet dokunma sorunu ile karşı karşıya mı kaldınız, bunun için hemen telefon servisinize gitmenize gerek yoktur. Akıllı cihazınızda yaşadığınız sorunlar karşısında çok daha hızlı ve pratik çözümler elde edebilirsiniz. Bu çözümler iPhone akıllı cihazınızın dokunmatik ekranını temizlemekten fabrika ayarlarını sıfırlama işlemlerine kadar gitmektedir. 

iPhone 11 Kamerası SızdırıldıiPhone 11 Kamerası Sızdırıldı

Hangi iPhone'lar Ghost Touch'tan Etkilenir?

Genel olarak yaşanan Hayalet Dokunma sorunu en yaygın olarak iPhone X modellerinde görülür. 2018 Kasım ayında Apple, iPhone X modellerin dokunmatik ekranlarını etkileyecek bazı sorunlar olarak kabul edilir. Bu konular hakkında sorunlar ile karşı karşıya gelen müşterilere şirket tarafından ücretsiz onarım hizmeti sunulmaktadır. Bunun yanı sıra aynı zamanda çevrimiçi raporlar ve gelen şikayetler sorunun diğer modelleri de etkileyeceğini göstermektedir. Yaşanan sorunlar sadece iPhone X'lerde değil diğer iPhone modellerde de karşımıza çıkabiliyor.

Dokunmatik Ekranı Temizleyin

Kulağa son derece basit gelebilir fakat iPhone akıllı cihazınızın dokunmatik ekranını temizlemek çeşitli problemler karşısında kesin çözüm olarak görülüyor. Bu işlemleri yaparken dokunma hassasiyetini etkileyecek herhangi bir toz ve kalıntıyı temizleyin. iPhone akıllı cihazınızın dokunmatik ekranını temizlemek için ilk olarak telefonunuzu kapatın ve eğer varsa tüm bağlantı kablolarını çıkarın. Ardından yumuşak ve temiz olduğundan emin olduğunuz bir bez bulun. Bu bezi ılık bir su ile ıslatarak nemlenmesini sağlayın. Son olarak dokunmatik ekranı temizlemeye odaklanın ve bir ucundan diğerine yavaş ve sıkıca silin. Silme işlemi esnasında hiçbir açıklıktan su girmediğine emin olun. Ayrıca, Apple, pencere veya ev temizleyicileri ya da aşındırıcılar veya hidrojen peroksit içeren temizleyiciler kullanmamanızı önerir. Aksi takdirde cihazınızdaki dayanıklı kaplamanın aşınmasına neden olabilirsiniz.

Ekran Koruyucunuzu Çıkarın

Ekran koruyucu olarak kullanılan ögeler, iPhone cihazların dokunmatik ekranına koruma amaçlı takabileceğiniz ince camlardır. Ekran koruyucu ögeler genellikle faydalı olsa da dokunmatik ekranın çalışma performansını etkileyebilir. Bu sebeple koruma camını çıkarmanız da fayda vardır. Bu sayede akıllı cihazınızın kendi kendine basma sorununu ortadan kaldırabilirsiniz. Ekran camını çıkarma esnasında bir ucundan başlayın ve yavaş yavaş diğer uca kadar ekranı kaldırın. 

iPhone'unuzun Kılıfını Çıkarın

İnce katmanlı kılıflar yerine eğer sıra dışı bir kılıf kullanıyorsanız ve kılıf kullanmaya başladığınız andan itibaren akıllı cihazınızın ekranında dokunma sorunu yaşanıyorsa kılıfı çıkarmayı deneyin. Kılıfı çıkarmadan sorunun kılıftan olup olmadığını anlayamazsınız. Bu sebeple dikkatli bir şekilde kılıfı çıkarın ve gerekli kontrolleri sağlayın. 


Yeni iPhone 5G İle Geliyor!Yeni iPhone 5G İle Geliyor!
iPhone 11 İle Şarj Kabloları DeğişiyoriPhone 11 İle Şarj Kabloları Değişiyor

PAYLAŞ