iPhone, katlanabilir telefon için ilk adımı attı - Haberler - indir.com

iPhone, katlanabilir telefon için ilk adımı attı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-06 10:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Yakında katlanabilir ekranlı telefon pazarına girecek olan Apple, katlanabilir iPhone modeli için yeni bir adım attı. Bugüne dek katlanabilir iPhone için olduğu düşünülen pek çok patent başvurusunda bulunan şirketin bu kez aldığı patent bu modelin rakiplerine göre çok daha iyi bir ekrana sahip olacağını gösteriyor.

Katlanabilir iPhone modeli üzerinde bir süredir çalışan ABD merkezli teknoloji devinin Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Ticari Marka Ofisi'nden yeni bir patent aldığı ortaya çıktı. Apple'ın onaylanan patent başvurusu esnek ekranların güvenilirliğini artırmak üzerine yoğunlaşıyor.

Apple'ın akıllı gözlüğünün çıkış tarihi netleştiApple'ın akıllı gözlüğünün çıkış tarihi netleşti

Apple katlanabilir ekranda devrim yaratabilir

Esnek yapıda üretilen katlanabilir ekranların en büyük dezavantajı kıvrımları. Ekranın bu kısımlarında zamanla kullanıma bağlı olarak çatlaklar ve buna bağlı olarak kırık pikseller oluşabiliyor. Piyasadaki pek çok katlanabilir ekranlı telefonda görülen bu sorunu Samsung bile henüz çözebilmiş değil. Ancak Apple'ın bugün onaylanan patenti şirketin bu sorun için bir çözüm ürettiğini göstermekte.

Apple'dan katlanabilir iPhone çalışmaları başladı

Eğer bu patenti hayata geçirebilirse piyasadaki pek çok rakibini geride bırakacak olan Apple, katlanabilir ekranlarda kıvrımlar nedeniyle oluşan büyük çatlakların önüne geçmek için görünen çatlakları doldurmak için ekstra sert bir katman kullanmayı düşünüyor. Şirket bu katmanda polimer matris içinde dolgu partikülleri kullanılmayı planlıyor. Bunlar seramik parçacıklarının Al2O, MgAlO 4, SiAlON, AlON veya ZrO2 olabileceği düşünülüyor. Apple’ın bu yöntemle sorunu çözüp çözemeyeceği hakkında bir fikir yürütmek şimdilik zor olsa da ekstra katmanın ekranı çarpma ve çizilmelere karşı daha iyi koruyabilmesi mümkün gibi görünüyor. Ancak Apple bu patent başvurusunda katlanabilir telefondan şimdilik bahsetmiyor. Bu nedenle şirketin bu patent asla kullanılmama durumu da söz konusu.

Apple hakkında yapılan sızıntılara göre ABD merkezli teknoloji devi şu anda çeşitli form faktörlerinde esnek iPhone prototiplerini test etmeye başlamış durumda. Ancak şirketin böyle bir cihazı ne zaman piyasaya süreceğine dair bir bilgi olmamakla birlikte cihazın kesin olarak kullanıcıların karşısına çıkıp çıkmayacağı da belli değil.

Apple’ın bu zamana kadar o teknoloji oturmadan yeni bir alana girmediğini düşünürsek, şirketin böyle bir telefonu piyasaya sürmek için katlanabilir ekranların istediği seviyeye gelene kadar bekleyeceğini düşünülüyor.

 


Apple'ın karma gerçeklik gözlüğünden yeni detaylarApple'ın karma gerçeklik gözlüğünden yeni detaylar
Apple güvenlik sebebiyle eski sürümlere dönüşü kapattıApple güvenlik sebebiyle eski sürümlere dönüşü kapattı

PAYLAŞ