iPhone kamerası çocukluk çağında otizmi tespit edebilecek! - Haberler - indir.com

iPhone kamerası çocukluk çağında otizmi tespit edebilecek!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-22 17:45:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

iPhone cihazlar için geliştirilen yeni bir teknoloji, bilişsel gerilik ve depresyon halinin yanı sıra çocukluk çapında olan bireyler için otizmi tespiti de yapacak. 

Apple ekosisteminde sağlık konusunda hizmet veren pek çok özellik bulunuyor. Apple Watch sayesinde kalp atış hızı ölçülerek elde edilen verilere göre de sakıncalı bir durumla karşılaşıldığında kullanıcılar uyarılabilir. Aynı zamanda EKG (Elektrokardiyografi) çekme, kandaki oksijen miktarını görüntüleme, uyku takibi gibi önemli özelliklerde bu saatlerde yer alıyor. Tüm bu veriler Sağlık uygulamasında yer alırken, kullanıcılar zaman içerisindeki değişimler detaylı olarak analiz edilebilir. 

Apple ikinci çeyrekte Samsung'u geride bıraktıApple ikinci çeyrekte Samsung'u geride bıraktı

ABD merkezli teknoloji devi, insan sağlığı ile ilgili olarak önemli bir yenilik içinde çalışmalara başladı. The Wall Street Journal’ın konu ile ilgili olarak kişilerden elde edilen verilere göre; Apple, bilişsel gerilim geriliği ve depresyon tespit edecek bir teknoloji üzerinde çalışmalarına devam ediyor. 

Apple’ın yeni teknolojisi, kullanıcıları analiz etmek üzere tasarlandı

Şu an için erken geliştirme sürecinde olduğu dile getirilen bu teknoloji; kullanıcıların hareketliliğini, günlük aktivitelerini, uyku düzenini kolaylıkla takip edecek. Bu verilere göre kullanıcıların ruh hali anlaşılmaya çalışacak ve olası bir depresyon halinde durum analiz edilerek bildirim yapılacak. The Wall Street Journal’ın aktardığı bilgilere göre yakın zamanda kullanıcılara sunulması da ihtimaller içerisindedir. Fakat Apple geliştirme çalışmalarına da hızla devam ediyor. 

iPhone kamerası erken yaşta otizmi tespit etmeye çalışacak

Apple’ın üzerinde çalışmalar yaptığı teknoloji sadece depresyon ve bilişsel gelişim geriliğini analiz etmekle kalmıyor. Dev şirket aynı zamanda Kaliforniya’daki Duke Üniversitesi ile insan beynini merkeze alarak bir ortak araştırma içerisinde yer alıyor. Elde edilen raporlara göre Apple, çocukluk çağında başlayan otizm hastalığını tespit etmeyi sağlayacak bir algoritma üzerinde çalışıyor. Söz konusu algoritma iPhone cihazların kameralarını kullanarak küçük çocukların günlük olarak neye odaklandıklarını ve hangi sıklıkla ileri geri hareket ettiklerini takip edecek. Aynı zamanda otizm başlangıcı olduğu bilimsel veriler ile kanıtlanan diğer belirtileri de yine cihazın kamerası kullanılarak anlatılmaya çalışılacak. The Wall Street Journal’ın aktardığı bilgilere göre Apple’ın teknolojisinin kullanıma sunulması için henüz erkendir. Fakat şirket yöneticileri, bu durumun mümkün olacağı yönünde oldukça umutlular. 

 


Apple ve Parus bir kez daha mahkemede karşı karşıyaApple ve Parus bir kez daha mahkemede karşı karşıya
Apple’ın Facebook’u tehdit ettiği öğrenildiApple’ın Facebook’u tehdit ettiği öğrenildi
Apple aşsız çalışanlarına sürekli test yaptıracakApple aşsız çalışanlarına sürekli test yaptıracak

PAYLAŞ