iPhone kamera servisi kullanıcılarının konum bilgilerini paylaşıyor! - Haberler - indir.com

iPhone kamera servisi kullanıcılarının konum bilgilerini paylaşıyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-27 19:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

iOS cihazlardaki kamara servisinde önemli bir güvenlik açığı ortaya çıkarıldı. iPhone ve iPad’lardeki kamera servisi kullanıcıların konum bilgilerini zararlı kişilerle paylaşıyor. Apple ise bu durumunda bir sorun olmadığını söylüyor!

Dünya çapında milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılan iPhone’larda önemli bir güvenlik açığı olduğu tespit edildi. iOS işletim sistemi üzerinde yer alan bu güvenlik açığı, üçüncü kişilerin kullanıcıların konumlarına erişim sağlamasına imkan tanıyor. Yazılımcı Tommy Mysk’in kaleme aldığı habere göre iPhone cihazlarda göz ardı edilen bir güvenlik açığı bulunuyor.

Google, Safari'de 5 önemli güvenlik açığı bulduGoogle, Safari'de 5 önemli güvenlik açığı buldu

iPhone cihazlarda kullanıcılar kamera servisini ilk açtığında kullanıcıların konum bilgisine erişim izni isteniyor. Kullanıcıların büyük bir kısmı ise bu izni kabul ediyor. GPS verilerini etkileyen bu isin bir kez aldığında sosyal medya uygulamalarına yüklenen her fotoğrafta kullanıcıların konum bilgilerini paylaşıyor. Mysk’inin açıklamalarına göre verilen bu izin aynı zamanda kötü amaçlı kişilerinde fotoğraflardaki GPS bilgilerine ulaşmasına imkan tanıyor.

Apple bunun bir açık olmadığını savunuyor!

Konu hakkında açıklama yapan teknoloji devinin sözleri büyük bir tartışma başlatacak gibi görünüyor. Söz konusu durumu bir güvenlik açığı olarak düşünmediğini belirten Apple bu özelliği kaldırmayı düşünmediklerini açıkladı. Kullanıcılara sunulan “İzin” sisteminin bu noktada yeterli olduğunu açıklayan şirket kullanıcılarını “Eğer bilgileriniz başka kişilerin eline geçsin istemiyorsanız, kamera uygulamasının konum bilgileri iznini kapatabilirsiniz.” Sözleriyle uyardı.

Bu durumun sadece Apple değil Android cihazlar için de geçerli olduğunun altını çizmekte fayda var. Bu nedenle akıllı telefonlarınızda bir uygulama konum izni verirken kişisel bilgilerinizin güvenliği için dikkatli karar vermenizde fayda var.


Apple piyasaya yeni süreceği MAC modelleri için Intel işlemciden vazgeçebilir!Apple piyasaya yeni süreceği MAC modelleri için Intel işlemciden vazgeçebilir!
Apple ve TikTok, Çin ile ilgili ABD Senatosu'nda ifade vermeyi kabul etmediApple ve TikTok, Çin ile ilgili ABD Senatosu'nda ifade vermeyi kabul etmedi

PAYLAŞ