iPhone için Netflix'e uzamsal ses desteği geliyor - Haberler - indir.com

iPhone için Netflix'e uzamsal ses desteği geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-23 12:30:01
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Film ve dizi izleme platformu olan Netflix, iPhone ve iPad cihazlarda ses kalitesini artıracak güncellemesini duyurdu. Netflix bu noktada Apple’ın geçtiğimiz yıl iOS 14 sürümü ile beraber kullanıcılara sunduğu uzamsal ses desteğine birkaç gün içinde platformunda yer vereceğini açıklamıştı. Netflix’in uzun bir süredir Apple kullanıcılarının platform ile uzamsal ses desteğinden yararlanması için çalışmalarını sürdürüyordu. Öyle ki bu yılın başlarında Netflix’in bu özelliğini duyurmak için az bir zamanı kaldığı ortaya çıkmıştı. Sonrasında ise platformdan, bu konu hakkında herhangi bir açıklama gelmemişti. Bir Netflix çalışanı tarafından The Verge’e verilen bilgi ilet Netflix, birkaç gün içinde Apple kullanıcılarına uzamsal ses desteğini platforma getirecek. Kullanıcılar, gerçek surround ses deneyimine sadece AirPods Pro ve AirPods Max kulaklıkları ile deneyimleyebilecekler.

iPhone ve iPad için Netflix’e uzamsal ses desteği geliyor

Netflix'in oyun sektörüne girişi kesinleştiNetflix'in oyun sektörüne girişi kesinleşti

2020 yılında Apple, iOS 14 ve iPad OS 14 sürümleri ile beraber uzamsal ses desteğini kullanıcılarına sunmaya başlamıştı. Güncelleme yayınlandıktan sonra bir süre sonra Disney+, HBO Max ve Apple TV+ gibi platformlar için Apple’ın uzamsal ses desteğine destek verilmeye başlandı. Şimdi ise destek veren isimler arasına Netflix’te dahil oluyor. Yaklaşık 1 yıldır kullanıcıların uzamsal ses desteği için beklediği Netflix, beklentileri sonunda karşılıyor.

Açıklamalara göre önümüzdeki birkaç gün içinde tüm dünyadaki Netflix kullanıcıları için uzamsal ses desteği özelliği aktif olmuş olacak.


Netflix'in son 3 aylık kullanıcı raporları açıklandıNetflix'in son 3 aylık kullanıcı raporları açıklandı
Netflix'in bu çeyrekte en çok izlenen içerikleri açıklandıNetflix'in bu çeyrekte en çok izlenen içerikleri açıklandı

PAYLAŞ