iPhone için ilk katlanabilir model tarihi ortaya çıktı - Haberler - indir.com

iPhone için ilk katlanabilir model tarihi ortaya çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-03 16:00:12
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Apple'ın bir süredir merakla beklenen katlanabilir iPhone modeli için yeni bir iddia daha gündeme geldi. Ünlü analistin aktardıklarına göre kullanıcılar katlanabilir iPhone için birkaç yıl daha bekleyecek.

Akıllı telefonların günden güne değişmesiyle birlikte bir dönemin kapaklı telefon modelleri de biçim değiştirerek cebimize girmeye başladı. Teknolojinin yeni trendi katlanabilir dokunmatik ekrana sahip olan akıllı telefonlar. Pazardaki üreticiler hali hazırda katlanabilir telefonlarıyla kullanıcılarına neler yapabileceklerini gösterirken, bazı şirketler beklemeyi ve daha ekran altı kamera teknolojisi gibi daha iddialı teknolojiler sunmak için çabalıyor. Şuanda neredeyse her markanın üzerinde çalıştığı bir katlanabilir ekranlı telefon modeli bulunuyor. Fakat Apple bu alanda hala sessizliğini koruyor.

Apple Watch için watchOS 7.6.1 güncellemesi yayındaApple Watch için watchOS 7.6.1 güncellemesi yayında

Android telefon üreticilerinin neredeyse hepsi katlanabilir telefonlarını çoktan tanıttı. Hatta kısa bir süre sonra Vivo ve Google’da ilk katlanabilir modelini piyasaya sürmek için hazırlanıyor. Apple’ın bu pazara henüz giriş yapmaması ise oldukça şaşırtıcı.

Ming-Chi Kuo’ya göre katlanabilir iPhone 2023’te gelecek

Teknoloji dünyasında isabetli sızıntılarla tanınan ünlü analist Ming-Chi Kuo, Apple’ın katlanabilir iPhone’larının çıkış tarihi hakkında bir kez daha bilgi verdi. Kuo’nun açıklamalarına göre ABD’li üreticinin ilk katlanabilir iPhone’u en az 2023 yılında kullanıcıların karşısına çıkacak. Kuo açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Apple'dan katlanabilir telefon gelebilir!

Apple bunu eninde sonunda yapacak, ancak bu süreç en az iki veya üç yıl sürecek. Şahsen ben ve pek çok kişi bu telefonun 7 ya da 8 inç ekrana sahip olacağını düşünüyoruz.

Akıllı telefon pazarındaki pek Android üreticileri şu anda ikinci, hatta üçüncü nesil katlanabilir telefonları üzerinde çalışıyor. Bu alanda en çok faaliyet gösteren şirketlerden biri ise Samsung. İkinci sırada ise Xiaomi karşımıza çıkıyor. TCL’nin de güçlü modeller geliştirdiği katlanabilir telefon pazarında Apple’ı görmek için 2023 senesini beklememiz gerekecek gibi görünüyor.


Apple tablet pazarında liderliği elden bırakmıyorApple tablet pazarında liderliği elden bırakmıyor
Apple Aşı Karşıtı Bir Uygulamayı App Store'dan KaldırdıApple Aşı Karşıtı Bir Uygulamayı App Store'dan Kaldırdı

PAYLAŞ