iPhone İçin En İyi Tarayıcılar - Haberler - indir.com

iPhone İçin En İyi Tarayıcılar

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-03 16:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

iPhone kullanıcılarının da bildiği, gibi iOS siteminde varsayılan tarayıcı Safari'idir. Safari interntte birçok işlemi gerçekleştirmeye yetse de,  iPhone'ların gelişmesine ve iOS sürümlerinin güncellenmesine rağmen ara yüzü aynı kalan safari diğer tarayıcılara göre daha az özellik içerdiğinden dolayı zamanla yetersiz kalmıştır.

Chrome

En Çok Tercih Edilen Mobil Tarayıcılar Hangileri?En Çok Tercih Edilen Mobil Tarayıcılar Hangileri?

Google Chrome İndir: iPhone

Google'ın tarayıcısı olan Chrome, iPhone'larda safariden sonra en çok kullanılan tarayıcıdır. Bunun nedeni ise, Chrome tarayıcısının sağlamış olduğu kolaylıklardan kaynaklanmaktadır. Eğer Mac ya da normal bilgisayarınızda da Chrome uygulamasını kullanıyorsanız, chrome yer işaretlerinizi ve geçmişinizi senkronize ederek, diğer cihazlardan istediğiniz zaman bu verilere erişim sağlamaktadır.

Aynı zamanda iOS yazılımında Chrome kullanıcılarına kullanım kolaylıkları da sağlamaktadır. Alt araç çubuğu, veri koruma modu, ses ile kontrolün yani yanı sayfayı yeniden yüklemeniz içinde aşağıya kaydırmanız gibi kısa yollu seçenekler sunar. Aynı zamanda yeni bir sekme açmak içinde sayfayı aşağı kaydırarak yanda yeni sekme açabilir istediğiniz zaman sekmeler arasında gezinebilirsiniz.

Firefox 

Firefox İndir: iPhone

Eğer Mac ya da bilgisayarınızda Firefox tarayıcısının ara yüzüne alışkınsanız, iPhone telefonunuzda da rahatlık kullanabilirsiniz. Firefox iOS sürümünde de aynı ara yüzle kullanıcılarına kolaylık tanıyor. Açık sekmelerde arama yapmak için hızlı bir kısa yol sunan tarayıcıdan, Firefox Sync'te oturum açarsanız, kullandığınız bilgisayarınızdaki tüm sekmeler ve yer imlerine iPhone üzerinden erişim sağlayabilirsiniz.

Bunun yanı sıra Firefox çevrim içi etkinliğinizi de korumak için Tracker'ları varsayılan olarak engllemektedir. Ayrıca tarayınızda olduğu gibi size iPhone'da da "Özel Mod" penceresi sunar. En önemli özelliği ise, bir bilgi ya da şifreyi "Yüz Kimliği" kullanarak kilitlemenize olanak tanımasıdır.

Firefox'un dezavantajı eklentileri desteklememesidir. Ancak iPhone X modelinde "Karanlık Mod" seçeneğini etkinleştirebilirsiniz. "Karanlık Mod" sadece arayüzü değil, web sitelerindeki arka planı da siyah olarak kullanmanızı sağlamaktadır. Arka plan siyah erkan olduğunda metin renkler beyaz olur ve sayede daha düşük ışıkta rahatlıkla web sitelerinde gezinme imkanı sunar.

Firefox Focus

Firefox Focus İndir: iPhone

Firefox tabanlı mini bir sürümdür. Bu tarayıcı tamamen kişisel verilerin kayıt altında tutulmamasına odaklıdır. İnternette gezinirken, gezdiğiniz siteler ya da bilgilerinizin kayıt altında tutulmadığı gibi, bu uygulama da sekme değiştirme seçeneği de bulunmamaktadır.
Uygulama içerisinde reklamlara da yer verilmemektedir.  Kalkan simgesine dokunarak Firefox'un kaç izleyiciyi engellemiş olduğunu da görüntüleyebilirsiniz. Çöp kutusuna basarak göz atma geçmişinizi de hızlı bir şekilde silme imkanı tanır.

Brave Tarayıcı

Brave iOS için oldukça hızlı ve güvenli bir tarayıcıdır. Tarayıcınızda tüm izleyicileri ve açılabilecek reklamları engeller. Gizliliğinizi en üst seviyeye çıkarır. Tracker'ler ile yükü haber sitelerini açabilme özelliğine sahip olup, tarama hızınızı sekiz kat daha hızlı kılar.

Brave'in uygulaması da kullanımınızı kolaylaştıracak kısa yollarla doludur. Alttaki araç çubuğundan yeni sekme düğmesiyle direk bir sekme açabilmenizi sağladığı gibi, üstteki sekmeleri de kaydırabilmenizi sağlar.


Hangi mobil tarayıcı daha iyi Chrome mu? Firefox mu?Hangi mobil tarayıcı daha iyi Chrome mu? Firefox mu?
Yeni Mobil Tarayıcı Opera Touch iPhone'lar İçin YayınlandıYeni Mobil Tarayıcı Opera Touch iPhone'lar İçin Yayınlandı

PAYLAŞ