iPhone Healt uygulaması sayesinde çözülen cinayet - Haberler - indir.com

iPhone Healt uygulaması sayesinde çözülen cinayet

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-03 11:01:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Uygulama

Gün içerisindeki hareketlerinizi ve sağlık hedeflerinizi takip eden Apple'ın sağlık uygulaması Health, aynı zamanda cinayetleri de çözüyor. 

Gün içerisinde yaptığınız hareketleri ve kendinize belirlediğiniz sağlık hareketlerinizi erişip erişemediğinizi kontrol eden iPhone'nun sağlık uygulaması Health, bu özelliği ile polislerin cinayet çözümlerinde yardımcı oluyor. Mitesh Patel, 34 yaşında olan eşi Jessica Patel'i kendi evlerinde boğarak öldürdükten hemen sonra eve hırsız girmiş izlenimi yaratmak için evi tamamen dağıttı. Fakat olayı inceleme altına alan polisler her iki eşinde telefonlarını inceleme altına aldı. Telefonlarda bulunan Health uygulamasını inceleyen polisler suçu işleyenin Mitesh Patel olduğuna kanaat getirdi. 

iOS 8 Sağlık Uygulaması Health Tanıtım VideosuiOS 8 Sağlık Uygulaması Health Tanıtım Videosu

Eve hırsız girmiş süsü vermek için evi kendisi dağıttı

2018 ile 2019 sonuna kadar çıkacak 15 oyun

2018 yılının 14 Mayıs tarihinde gerçekleşen bu olayda Mitesh Patel'in eşini çnce poşetler boğarak öldürdüğünü daha sonra ise eve hırsız girmiş izlenimi yaratmak için evi dağıttığını polis ifade etti. Polis olay yerine ilk geldiği zaman evde Jessica Patel'in cansız bedeni ve darmadağın olmuş ev ile karşı karşıya kaldı. Guardian'nın yayınladığı bir habere göre Patel'in iPhone'nundaki sağlık uygulaması olan Health uygulamasında, Mitesh Patel'in karısını öldürdükten sonra çok fazla hareket ettiğini polisler tespit etti. Aynı zamanda gerçekleştirilen bu hareketler ise evin içerisinde gerçekleştirdiği tespit edildi. Daha sonra ise Jessica Patel'in telefonunu inceleyen polisler, telefondaki Health uygulamasında birkaç dakika boyunca herhangi bir hareket gözlemlenmediğini ancak daha sonra 14 adım kaydedildiğini tespit etti. 


Samsung S Health Artık Google Play'de!Samsung S Health Artık Google Play'de!
Apple Health Verileri Bir Soruşturmada Kullanıldı!Apple Health Verileri Bir Soruşturmada Kullanıldı!

PAYLAŞ