iPhone gelirleri %12 geriliyor - Haberler - indir.com

iPhone gelirleri %12 geriliyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-31 11:33:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Giyilebilir Teknoloji

Dünyanın teknoloji devi olan Apple, geçtiğimiz haftalarda son çeyrek raporunu detaylı bir şekilde paylaşacağını açıklamıştı. Merakla beklenen raporun detayları nihayet gelmeye başladı. Apple Nisan ayından Haziran ayını kapsayan üçüncü çeyreğin mali gelir tablosunu yayınladı.  

Yayınlanan rapora göre Apple, iPhone’lardan kazandığı gelirde yaklaşık olarak yüzde 12’lik bir düşüş yaşadı. Geçen seneye iPhone satışlarından 29.47 miyar dolar kazanç sağlayan Apple, bu sene 25.99 milyar dolar kazanç elde edebildi. Apple’ın sağladığı bu kazanç yüzde 12’lik düşüşünün yanı sıra Wall Street’in beklentilerinin de altında kaldı. 

Apple, Intel'i 1 milyar dolara almaya hazırlanıyorApple, Intel'i 1 milyar dolara almaya hazırlanıyor

Geçtiğimiz sene iPhone satışlarından toplamda 128.1 milyar dolar kar elde eden Apple bu sene sdece 109 milyar kar edebildi. Buda Apple’ın iPhone’lardan bu seneki karının 2012 senesinin ilk çeyreğinden beri iPhone satışlarından elde edilen gelirin yüzde 50’sini bile oluşturmadığı anlamına geliyor. Bu sene ki iPhone satışları, 53,8 milyar dolar gelir sağlayan Apple’a yüzde 48.3 oranında katkı sağlayabildi. 

Giyilebilir teknolojiye talep artıyor 

2018'de Yapılan Akıllı Saat Satışlarında Apple Zirveyi Bırakmadı

Apple’ın iPhone satışları gerilerken tablet ve giyilebilir teknoloji alanındaki satışları da yükselişe geçti. Şirket bu sene iPad satışlarından 5.02 milyar dolar gelir elde etti. Apple’ın iPad satışlarından geçtiğimiz sene elde ettiği gelirin 4.63 olduğu düşünülürse, bu durum şirket için oldukça iyi bir gelişme. Çünkü Apple son çeyrekte yılın en güçlü gelir artışını iPad’lerden sağladı. Bu duruma en büyük etken ise Apple’ın geçtiğimiz sene iki farklı Pad Pro satışa sunarak, bu senenin Mart ayında ise iPad Air ve iPad mini’yi pazara sunması etkili oldu. 

Apple iPhone satışlarını arttırabilecek mi? 

Çin'de iPhone Fiyatları Düşünce, Satışlar Uçuşa Geçti

Önümüzdeki sene Apple’ın sunduğu “Servisler” birimin durgunlaşan iPhone satışlarını telafi etmesi bekleniyor. Apple “Servisler” kategorisiyle geçen sene elde ettiği 10.2 milyar dolar geliri 11.5 milyar dolara yükselterek yeni bir rekor kırdı. Buda “Servisler”i Apple’ın ikinci en büyük karlı birimi yaptı.  

Apple’ın giyilebilir teknolojisi olan AirPods kulaklıklar ve Apple Watch ise üç aylık bir dönemde 5.53 milyar dolarlık satış sağladı. Geçen senenin son çeyreğinde 3.73 milyar olan bu oranın yükselmesi de Apple’ın bu alanda ürünlerine talebin yoğun olduğunu gösteriyor. 

Apple’ın hisseleri arttı 

Apple Kısa Bir Aranın Ardından Yeniden Trilyon Dolar Değerinde

Apple’ın satışları bazı bölgelerde yükselirken Çin’de düşüş yaşadı. ABD ve Çin arasında yaşanan ticari savaş nedeni ve dolar gücünün de etkisiyle Çin’deki satışlarında düşüş yaşayan Apple, geçen 9.55 milyar dolar elde ederken 9.16 milyar dolarlık satış yapabildi. Ancak Apple’ın Avrupa’da ki gelirinin de 11.93 milyara inmesi gözlerden kaçmadı. Şirketin satışlarını yükselttiği bölgeler ise 25.6 milyar dolar ile Amerika, 4.08 milyar dolar ile Japonya ve 3.59 milyar dolar ile Asya Pasifik pazarı oldu. 

Dünyanın en güçlü şirketlerinden olan şirketin son çeyrek raporunu açıklamasından sonra ise yatırımcılardan Apple hisselerine yoğun bir ilgi gözlemlendi. NASDAQ işlemlerinde Apple hisselerini yüzde 4.4 oranında arttırarak 217.94 dolara yükseldi. 1 trilyonluk değerini korumayı başaran Apple geçtiğimiz sene halka açık olan en değerli ABD şirketi olmuştu. 

 


Apple'ın otomobil projesine tesla mühendisleri katılıyorApple'ın otomobil projesine tesla mühendisleri katılıyor
Apple yenilenebilir enerjide fark yaratıyorApple yenilenebilir enerjide fark yaratıyor

PAYLAŞ