iPhone fiyatları ile ilgili şok gelişme - Haberler - indir.com

iPhone fiyatları ile ilgili şok gelişme

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-29 20:15:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Amerika Birleşik Devletleri ile Çin arasında süren ticaret savaşı sebebi ile piyasaya sürülecek olan yeni İphone modeller oldukça pahalı olacak gibi. Amerika Birleşik Devletleri Ocak ayı 2019 tarihinden itibaren Çin ürünlerine uyguladığı gümrük vergisini %10 oranından %25 oranına çıkarmak için hazırlanıyor. Çin hükümeti ise bu durum karşısında Amerika Birleşik Devletleri'nin tariflerin başlamasını geciktirmesini talep ediyor. Çin'de yapılan iPhone ve dizüstü bilgisayarlara da ek tarifeler uygulanacağının altını çizin Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, direkt Apple'ı ilgilendiren şu açıklamayı yaptı; "Belki. Belki. Vergi oranının ne olduğuna bağlı. Yani, yüzde 10 yapabilirim ve insanlar bunu kolaylıkla kaldırabilir."

Apple bundan sonra piyasaya süreceği telefonların fiyatları daha pahalı olabilir

Şayet Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trum, iPhone'larda ve Apple'ın diğer elektronik cihazlarında yeni tarifeler uygulama adına karar verirse, Apple ve diğer şirketlerin bu artışı tüketicilerine yansıtacağı bir gerçek. Hal böyle olunca Apple'ın en son iPhone'ları olan 749 Dolar'lık iPhone XS ve Bin 99 Dolar'lık iPhone XS Max de başta olmak üzere bir sonraki piyasaya süreceği iPhone modellerde de fiyatlar yansıyacağı kesin. 

iPhone'da mesaj engelleme ayarı nasıl yapılır?iPhone'da mesaj engelleme ayarı nasıl yapılır?

Apple Watch ve AirPod'ların da %25 gibi bir oranla tarifeye tabi tutulması yer alıyor

Bir diğer yandan Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trum, ilk planlamasında Apple Watch ve AirPod'ların da %25 gibi bir oranla tarifeye tabi tutulması yer alıyor. Fakat Eylül ayında Apple, Amerika Birleşik Devletleri Ticaret Temsilcisine bu ürünlerin muaf tutulmasına dair bir mektup yazdı. Bu olay üzerine işe yarayan mektup, şu an çokta işe yarayacakmış gibi görünmüyor. 

 

 

 

 


Bir iPhone X, iOS güncellemesinden sonra patladı!Bir iPhone X, iOS güncellemesinden sonra patladı!
iPhone Cihazları İçin Kar Marjı Ciddi DüşüşteiPhone Cihazları İçin Kar Marjı Ciddi Düşüşte
Tumblr Yakında iPhone'lardan KaldırılabilirTumblr Yakında iPhone'lardan Kaldırılabilir

PAYLAŞ