iPhone ekranları Vietnam'da üretilecek - Haberler - indir.com

iPhone ekranları Vietnam'da üretilecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-05 19:03:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji devi Apple şirketinin önemli tedarikçilerinden biri olarak karşımıza çıkan Sharp, ABD ve Çin arasında yaşanan ticari savaş nedeniyle Vietnam'da yeni bir fabrika kuracağının bilgisini verdi. Söz konusu bu Vietnam'da kurulacak olan yeni şirket, iPhone akıllı cihazlar için LCD ekran üretimi yapacak. Uzun zamandır Apple şirketinin önemli tedarikçilerinden biri olarak görev yapan Sharp, ABD başkanı Trump ile Çin arasında yaşanan ticari savaş nedeniyle ABD'te yanıt olarak üretimin bir kısmını Çin'den Vietnam'a taşıyacaklarını açıkladı. Söz konusu bu ticari savaş durulmuş gibi gözüküyor olsa da yaşanan gerginlik halen devam ediyor ve ABD'li şirketler bu duruma karşılık vermeye devam ediyor. 

Çin'e tepki halen devam ediyor

Geçtiğimiz aylarda tüm teknoloji dünyasında adeta bomba etkisi yaratan ABD Çin gerginliğinin etkisi halen devam ediyor. Apple'in tedarikçiliğini yapan teknoloji şirketi Çin'den ayrılıyor. Reuters kaynaklı olarak elde edilen bilgilere göre 25 milyon dolar sermaye ile kuracağı Vietnam'da yer alacak olan yeni fabrika, gelecek yılın Nisan ayı itibariyle Apple şirketi için LCD ekran üretimi yapacak ve bu ürünler yeni iPhone akıllı cihazlarda kullanılacak. Sharp şu an için Apple iPhone XR modelleri için LCD panellerini tedarik ediyor ve ABD ile Çin ülkeleri arasında uzun zamandır yaşanan gerginlik sebebiyle maliyeti düşük tutmak sebebiyle Çin'den ayrılarak Vietnam'da hizmet vermeye devam edeceğini açıkladı. 

Apple yenilenebilir enerjide fark yaratıyorApple yenilenebilir enerjide fark yaratıyor

ABD Başkanı Trump'ın Çin hükumeti ile ithalatına daha fazla vergi tarifesi uygulaması, Çin'de yer alan bazı büyük şirketlerin üretimlerinin bir kısmını Çin'den çıkarmayı son çare olarak görmelerine neden oldu. Konu ile ilgili geçtiğimiz günlerde Japonya'nın en büyük haber kuruluşu Nikkei, Apple şirketinin Çin'de yaptıkları toplam üretimin yaklaşık üçte birini taşımayı planladıklarının bilgisini verdi. Şöyle ki teknoloji devi Apple her ne kadar ABD Başkanı Trump'tan vergi indirimi talep etmiş olsa da elde edilen haberlere göre Trump hükumetinin Çin'e yönelik uygulamış olduğu vergi tarifesinin gelecek günlerde daha da artacağı yönünde. Yaşanan bu gerginlik sebebiyle Apple şirketi en büyük tedarikçilerinden birini Çin'Den taşıyarak Vietnam'a kurmaya yöneldiğini gösteriyor. ABD'nin Çin'e uyguladığı yaptırımların sonuçları olarak karşımıza çıkan bu durum gelecek günlerde daha da farklı boyutlarda karşımıza çıkacağı yönünde. 

 

 


Apple'dan Macos Mojave için kritik güncelleme yayınlandıApple'dan Macos Mojave için kritik güncelleme yayınlandı
Apple, Siri ile kullanıcıları dinlemediğini iddia ettiApple, Siri ile kullanıcıları dinlemediğini iddia etti
LG, Apple'a özel 4K ve 5K ekranlarını tanıttıLG, Apple'a özel 4K ve 5K ekranlarını tanıttı

PAYLAŞ