iPhone Ekran Kilidi Şifresini (Passcode) Kaldırmanın 3 Yolu - Haberler - indir.com

iPhone Ekran Kilidi Şifresini (Passcode) Kaldırmanın 3 Yolu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-17 16:00:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

iPhone şifresinin unutulması halinde kişilerin yapacağı 3 farklı alternatif mevcut soruna çözüm olabilir. İşte iPhone ekran kilidi şifresini (Passcode) kaldırmanın 3 yolu.

Apple, cihazlarında Passcode adı verilen bir şifre ile güvenliği sağlarken bu durum uzun zamandan beri firmanın tercihi. Bu nedenle de hemen hemen her cihazda Passcode sorunu yaşanabilmesi mümkün. Parmak izinin tanınmadığı, yüz algılamasının çalışmadığı cihazlarda dahi Passcode ile işlem yapabilmek mümkün olduğu için yaşanan sorunlarda Passcode üzerinden çözüme ulaşmak durumu kolaylaştırıyor. Kişilerin kendilerine göre belirleyebileceği Passcode, daha sonrasında telefonun açılması için kullanılabiliyor. Fakat Passcode için sorun yaşandığında çoğu kullanıcı telefonu kullanamadığı gibi teknik destek almak zorunda kalıyor.

iPhone kilitleyen video!iPhone kilitleyen video!

iPhone ekran kilidi şifresi kaldırma (iOS Unlock Tool ile)

Şifre sorununu çözmek için ilk adımlardan birisi iOS Unlock Tool adı verilen program yardımı ile kilidi kaldırmak. Bunun için hem Windows hem de MAC versiyonlarında çalışan uygulamayı kurarak cihazınızı bilgisayar bağlayın. Daha sonrasında ise uygulamayı çalıştırarak Start tuşuna basın. Ekranda DFU moda alma gibi çeşitli işlemler detaylı bir şekilde kullanıcılara aktarıldığı için ekranda yer alan bilgileri takip ederek şifre sorununu çözebilirsiniz.

iPhone ekran kilidi şifresi kaldırma (iTunes ile)

Apple ürünlerindeki pek çok işlem ve sorunda yardım sağlayan İTunes Passcode konusunda da oldukça yararlı olabilir. Şifrenin 10 defa hatalı girilmesinin ardından cihazlarda yer alacak “iPhone devre dışı, iTunes’a bağlayın.” Hatasını, daha önceden telefonunu eşitleme yapmış olan kişilerde çözüm sunuyor. Bu işlemler için ise sırasıyla iTunes’da telefonu kontrol altına alma, cihaz simgesine tıklayarak özet kısmına geçiş yapma ve iPhone’a geri yükle seçeneği ile cihazınızı geri yükleme ile şifresiz döneme geçirebilirsiniz.

iPhone ekran kilidi şifresi kaldırma (iPhone'u Bul ile)

Son çözüm ise iPhone’u bul ile. iCloud üzerinden sunulan cihaz bulma işlemlerinde, kişilerin daha önceden iPhone’da bu özelliği aktif hale getirmesi gerekiyor. Bu sayfadan iPhone Bul diyerek sil bölümüne tıklayın. Böylece cihazdaki tüm verileriniz silineceği için herhangi bir sorun yaşamadan telefonunuzu sıfırdan kullanabilirsiniz.

iPhone Sıvı Temasında Yapılması Gerekenler


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ