iPhone Depolama Alanı Arttırma Yöntemleri - Haberler - indir.com

iPhone Depolama Alanı Arttırma Yöntemleri

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-17 10:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

iPhone cihazları ülkemizde ve tüm dünyada oldukça fazla tercih edilen akıllı telefon modellerinden oluyorlar. Bu noktada Apple ekosisteminde hafıza kartı girişi yer almadığı için kullanıcıların saklama alanı problemleri ortaya çıkabiliyor. Bu içeriğimizde ise sizlere iPhone veya iPad cihazınızda saklama alanı dolu problemlerine yönelik uygulayabileceğiniz çözümlerden bahsedeceğiz. Gelin şimdi iPhone cihazınızda saklama alanını arttırabileceğiniz yöntemlere göz atalım.

iPhone Saklama Alanı Arttırma Yöntemleri

Akıllı telefonunuzu yoğun bir şekilde kullanıyor ve fotoğraf çekme alışkanlığına sahip iseniz, bu noktada saklama alanınız kısa sürede tükenecektir. Gelişen teknoloji ile beraber ise 4K çözünürlüklü video gibi içerikler ise oldukça yüksek boyutlara erişebiliyorlar. Başlıca olarak cihaz hafızasını açmak için uygulama, oyun ve fotoğraf silme gibi işlemler yapabilirsiniz. Ancak daha kullanışlı ve düzenli bir saklama alanı için bazı detaylara dikkat etmeniz gerekmektedir.

Web Tarayıcısını Kullanma Alışkanlığı

Bu noktada sosyal medya uygulamaları haricinde bir haber veya içeriğe erişmek için o markanın mobil uygulamasını indirmiş olabilirsiniz. Ancak bu uygulamalar barındırdıkları veriler ile beraber cihazınızda yer kaplayacaktır. Bu noktada örnek verecek olursak bir gazete uygulamasını kullanmak yerine web tarayıcınız üzerinden o gazete içeriğini okumak uygulamadan kazanacağınız yer anlamına gelecektir.

Safari tarayıcısını kullanarak erişebileceğiniz bu içerikler cihazınızdan uygulama kaldırarak saklama alanınızın rahatlamasına sebep olacaktır. Safari tarafına ise sadece gezinti yaptığınız web siteler üzerinden çerezler birikecektir. Bunu ise Safari uygulamasının çerez ve verilerini basit bir şekilde temizleyerek halledebilirsiniz. Bu noktada uygulama yerine internet tarayıcı kullanım alışkanlığı kazanmanızı önerebiliriz.

Sohbet Mesajlarınızı Biriktirmeyin

Özellikle WhatsApp kullanımı bir hayli yoğun bir dereceye ulaşmışken, bu noktada gönderilen ve alınan fotoğraf ile videolar yüksek kapasitelere sebebiyet vermektedir. Bu noktada WhatsApp ve Mesajlar uygulamasının verilerini temizleyerek oldukça geniş kapasiteler kazanabilirsiniz.

Ayarlar > Genel > iPhone Saklama Alanı > Mesajlar adımlarını izleyerek uygulamanın ne kadar veriye sebep olduğunu göreceksiniz. Bu işlemi aynı şekilde WhatsApp ayarlarına erişerek de gerçekleştirebilirsiniz. Düzenli olarak biriken sohbetlerinizi silmek saklama alanınıza büyük oranda etki edecektir.

Kullanılmayan Uygulamalar

iPhone cihazınız üzerinde uzun zamandır belki de, hiç kullanmadığınız uygulamalar olabiliyor. Bu noktada gereksiz ve kullanmadığınız uygulamaları silerek depolama alanı kazanabilirsiniz. iOS 11 ile gelen bir özellikten yardım alarak kullanılmayan uygulamaların kolay bir şekilde silebilirsiniz. Ayarlar > Genel > iPhone Saklama Alanı menüsüne eriştikten sonra Öneriler adı altında yer alan “Kullanılmayanları Sil” seçeneğini aktif ediniz.

Bu noktada saklama alanınızın tükeneceği zamanlarda aktif edeceğiniz bu özellik ile kullanılmayan uygulamalar otomatik bir şekilde kaldırılacaktır.

Fotoğraf Yönetimi

iPhone cihazlarda yer alan önemli özelliklerden birisi iCloud kullanımı depolama alanınıza büyük bir etki edecektir. Galerinizde yer alan görselleri iCloud servisinde tutarak cihazınızdan önemli alanlar kazanabilirsiniz. Ayarlar > Fotoğraflar sekmesine girdiğiniz zaman, iCloud fotoğraflar seçeneğini aktif ediniz. Bu sayede fotoğraflar iCloud yedekleme servisinde yüklenecek ve cihazınızda yüksek çözünürlüklü olanlar kaldırılacaktır.

Yüksek çözünürlüklü fotoğraflar ciddi alanlar kapladığı için bu noktada bir avantaj sağlayacaksınız. Ancak iCloud için varsayılan 5 GB’lık bir saklama alanı kapasiteniz bulunuyor. Bu alan yeterli olmaz ise ek ücretler ile bu alanı arttırabilirsiniz.





PAYLAŞ