iPhone değiştirme döngüsü, 4 yıla çıktı - Haberler - indir.com

iPhone değiştirme döngüsü, 4 yıla çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-11 14:55:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Akıllı Telefonlar

iPhone’un, değişim döngüsü süresi 3 yıldan 4 yıla yükseldi. Apple bu durumdan memnun değil.

Akıllı telefon dünyasına, teknolojinin durmadan hızla ilerlediği şu günlerde, sürekli yeni özelliklerle yeni akıllı telefonlar katılıyor. Öyle ki tüketiciler artık çıkan akıllı telefonların hızını takip edemiyor. Teknoloji devleri arasında da bu anlamda büyük bir rekabet söz konusu. Akıllı telefon sektörünün hızla ilerlediği bu yıllarda, akıllı telefon değiştirme döngüsü de uzamıştı. İlk olarak akıllı telefon değiştirme döngüsü, 1 – 1,5 yıl süre aralığındaydı. Sonrasında bu aralık 2 – 3 yıla kadar çıktı. Çin ve Hindistan’a baktığımızda, tüketicilerin bir akıllı telefonu en az 2 yıl kullandığı görülüyor. Son olarak elde edilen bilgilere bakılırsa, bu süre 4 yıla kadar yükseldi.

Apple'ın hatalarına karşı cihazlarınızı nasıl koruyabilirsiniz?Apple'ın hatalarına karşı cihazlarınızı nasıl koruyabilirsiniz?

Apple Akıllı Saat Pazarını Kaybedebilir

iPhone değiştirme döngüsünün 4 yıl olması, Apple’ı olumsuz etkiliyor

Apple geçtiğimiz yıl içerisinde, başarılı bir yıl geçiremedi ve iPhone’ların satış rakamları Apple’ın beklediği ölçüde olmadı. Şimdi elde edilen yeni bilgilerde, iPhone değiştirme döngüsünün 4 yıla kadar çıktığı görüldü ve bu durum Apple’ı memnun etmedi. Döngünün bu kadar uzaması, Apple’ı olumsuz anlamda etkiliyor. Geçtiğimiz yıl iPhone değiştirme döngüsünün süresi, 3 yıldı. Bu yıl yapılan analizlerin sonucunda, bu sürenin bir yıl daha uzadığı görüldü. Yani, iPhone 6s kullanıcılarının, bir sonraki telefonu en erken iPhone 11 olacak. Zaten, geçtiğimiz yıl içerisindeki iPhone satışlarından, değiştirme döngüsünün uzadığı görülmüştü. Apple CEO’su Tim Cook da açıklamasında satış rakamlarında döngünün etkili olduğunu söylemişti.



PAYLAŞ