iPhone Cihazların Pil Sağlığını Görüntüleme - Haberler - indir.com

iPhone Cihazların Pil Sağlığını Görüntüleme

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-16 17:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : İnceleme

Dünyaca ünlü teknoloji devi Apple firmasının bir numaralı ürünü olan iPhone akıllı cep telefonları uzun yıllardır büyük bir kullanıcı kitlesine sahiptir. Üstelik cihazların uzun soluklu kullanılması ve pil güçlerinin de oldukça iyi olması kullanıcıları oldukça memnun eden bir durumdur. Uzun süredir iPhone kullanıyorsanız ve cihazınızın pil ömrünün ne kadar kaldığını öğrenmek için büyük işlemler yapmanıza gerek yok. iPhone özellikleri arasında pil ömrünü görmeniz açısından size çeşitli imkanlar sunuluyor. Akıllı cihazınızdan hem pil ömrünün ne kaldığını öğrenebilir hem de pili bitiren uygulamalarında keşini yapabilirsiniz. Fakat deneyeceğiniz yöntemlerin hiç biri akıllı cihazınızın pilinin uzun vadeli sağlığı hakkında detaylı bir açıklama yapmaz. Bu sebeple kısa vadeli pil sağlığı hakkında bilgi edineceğinizi bilerek hareket edin. 

iPhone cihazınızın pil sağlığını görüntüleme

Akıllı cihazın pil sağlığı ve pil ömrü farklı konulardır. Pil ömrü demek; tek bir şarj dolumu ile ne kadar süre kullanıma açık olacağı hakkında bilgi vermesi demektir. Pil sağlığı ise, en uzun pil ömrünün ne kadar kaldığı hakkında detaylı bilgi verir. Gelecek yıl içerisinde pil kullanım kapasitesi düşeceği için akıllı cihazınızın pil ömrü de belirgin bir şekilde düşecektir. Akıllı cihazınızın pil durumu ne kadar iyi olursa cihazınız da o kadar kullanım sunar. Elbette ki farklı bir sorun söz konusu değilse.

Şimdilik iOS 11.3 ya da daha üst modelleri kullanan iPhone 6 ya da daha üst model bir akıllı cihaza sahip olan kullanıcılar akıllı cihazlarınızın pil sağlığı hakkında doğrudan cihazın ayarlar kısmından bilgi edinebilirsiniz. Bunu yapmak için cihazın ayarlar kısmını açın, ardından pil sekmesine tıklayın ve pil sağlığı bölüme gidin. Bu kısmında ise iPhone akıllı cihazınızın pil ömrü hakkında daha iyi incelemeler elde edeceğiniz "Maksimum Kapasite" başlığının yan kısmında yüzde oranları ile karşılaşacaksınız. Yüzde oranı ne kadar yüksekse durum da o kadar iyi olacak. Yani akıllı cihazınızı her alanda kullandığınız gibi aynı zamanda cihazınızın sağlığını da yakından takip altına tutabilirsiniz. 

Mecut sekmenin altında ise “En Yüksek Performans Yeterliliği” isimli küçük başlık sayesinde akıllı cihazınızın sağlığı hakkında nasıl bir performans sergilediğinizi takip edebilirsiniz. Kullanımı her zamankinden çok daha iyi olan pil için “Piliniz şu anda olması gereken en yüksek performansı destekliyor” açıklaması karşınıza çıkacak. Bu mesaj yoksa çok daha farklı bir mesaj ile karşı karşıya geleceksiniz. Pil durumunu ya da sağlığını akıllı cihazınızdan direk takip etmek için çok az sayıda uygulama söz konusudur. Üstelik bunlardan kusursuz verimde alamayabilirsiniz. Buna rağmen oldukça başarılı olan bir uygulama ile karşı karşıyayız. Battery Life Doctor uygulaması tam olarak cihazınızın pil durumunu yakından takip etmenize imkan tanıyacaktır. Uygulama sayesinde iPhone 6'dan çok daha eski bir cihaza sahipseniz yine takip işleminizi yapabilirsiniz. Uygulama size değerlendirmenin ardından "Perfect", "Good" veya "Bad" şeklinde üç farklı geri dönüş yapacak. Buna göre pil değişimine ihtiyacınız olup olmadığını öğrenebilirsiniz. 





PAYLAŞ