iPhone Cihazları Yakında Yasaklanabilir - Haberler - indir.com

iPhone Cihazları Yakında Yasaklanabilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-23 14:40:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Hindistan ve dev teknoloji markası olan Apple arasında yaşanan gerginlik hala sürüyor. Üretici markaların yeni modellerinin satış rakamları haricinde ülkeler ile yaşadığı problemlerde bir hayli can sıkabiliyor. Ülkelerin çeşitli hukuki kuralları yer aldığı için her ülke ve bölge için şirketlerin ürünlerini sunması o kadar kolay olmuyor. Özellikle düzenlemeler ve yasalara uymayan üretici markaların büyük problemler ile karşılaşacağı biliniyor. Bunlardan birisi olan Hindistan'da gerçekleşen Apple problemi en büyük örneklerden birisi diyebiliriz. Yasalara uymayan Apple şirketinin yakın zamanda Hindistan üzerinde iPhone satış yasağı getirilebilir.

Hindistan Telekom düzenleme kurumu tarafından Apple'ın App Store üzerinde DND 2.0 adlı bir uygulamaya izin vermesi isteniyor. Anti spam yeteneğine sahip bu DND uygulaması Hindistan üzerinde kullanıcılara gerçekleştirilen dolandırıcı aramalarının önüne geçen bir yazılım olarak geliştirilmiş durumda. Ancak Apple'ın uygulama politikalarına göre bu durum bir ihlal söz konusu oluyor ve Apple söz konusu uygulamayı mağazasında yayınlamıyor. Bu noktada ise karşılıklı bir zıtlaşma söz konusu oluyor diyebiliriz.

Hindistan yasalarına göre uyulması gereken bu kural için altı aylık bir süre tanınmış durumda. Apple yasalara uymayarak, DND uygulamasının yayınlanmasına izin vermez ise Apple'ın iPhone modelleri için ülkede satış yasağı gelmesi söz konusu olacaktır. Çeşitli farklı ülkelerin de düzenlemeleri kapsamında problemler yaşayan Apple'ın en büyük ülke sorunu Hindistan ile gerçekleşeceğe benziyor. Bu durum gerçekleşir ise daha çok Orta Doğu ve Asya pazarında önemli satış rakamları kaybedecektir. Bakalım yaşanan bu problem karşılıklı uzlaşma ile çözülecek mi yakın zamanda göreceğiz.





PAYLAŞ