iPhone Cihazlardan Numara Engelleme İşlemi Nasıl Yapılır? - Haberler - indir.com

iPhone Cihazlardan Numara Engelleme İşlemi Nasıl Yapılır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-19 17:03:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Akıllı cihazlar günlük hayatımızın elbette ki vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Fakat zaman zaman cep telefonlarımızı kullanmak için çeşitli önlemler almak durumunda kalabiliriz. Bunlardan biri de elbette ki kimden geldiğini bilmediğiniz bir aramanın sizi rahatsız etmesidir. Bu durumun önüne geçmek için iPhone akıllı cihazınızın sunduğu seçeneklerden faydalanabilirsiniz. 

Kimden geldiğini bilmediğiniz aramalar sizi rahatsız ediyorsa ya da özellikle tanıdığınız herhangi bir kişiden bir süre uzak durmak istiyorsanız numaraları engelleme işlemleri yapabilirsiniz. Engellediğiniz numaraların engelini kaldırmak da mümkündür. Akıllı cihazınızın sunduğu özelliklerden sorunsuz bir şekilde faydalanmak için sadece biraz bilgi edinmeye ihtiyacınız olacak. Kimden geldiğini bilmediğiniz bir numarayı engellemek Rahatsız Etmeyin modunu kullanmaktan farklı bir işlemdir. Cep telefonunuzda kayıtlı olan ya da kayıtlı olmayan kişileri engellemek o kişilerin sizi arayabilmelerini ya da mesaj göndermelerini engellerken Raharsız Etme modu bu aramalar ya da mesajlar doğrultusunda gelen bildirimleri sessize alacaktır. Yani engelleme işlemini yaptığınızda o kişi artık size hiç bir şekilde engellediğiniz numara üzerinden erişim sağlayamayacak. 

İstenmeyen numaraları engelleme işlemi nasıl yapılır?

Sürekli yapılan aramaların ardından cep telefon uygulamalarına girin ve sonra Son Kullanılan menüsüne giriş yapın. Arama kaydınızdaki aramanın yan kısmında yer alan 'i’ [info] simgesine basın. Sayfanın alt kısmında yer alan "Bu Arayanı Engelle" seçeneğinin yer aldığını göreceksiniz, karşınıza çıkan bu seçeneği aktif hale getirirseniz artık bu numarayı engellemiş olacaksınız. Zaman zaman bazı kişilere sizinle iletişim kurması için imkan vermek istemeyebilirsiniz ve bunu yapmak için de saatlerce uğraşmanıza gerek yok. Sadece bir kaç adım ile bu işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. 

Sizinle iletişim kurmasını istemediğiniz kişileri engellemek için ilk olarak Ayarlar menüsüne giriş yapın ve ardından ise Telefon seçeneğini seçin ve Çağrı Engelleme ve Tanımlama adı verilen menüye giriş yapın. Bu kısımda yer alan numarayı seçerek engelleme işlemini gerçekleştirin. Bu menüde engelleme işlemi yapılan tüm numaraların listesini bulacaksınız. Herhangi bir kişiyi engelleme seçeneği için menüyü aşağıya kaydırın ve ardından ise size ulaşmasını istemediğiniz kişileri seçerek engelleme işlemini gerçekleştirin. Bunun yanı sıra aynı zamanda akıllı cihazınıza yer alan uygulamadaki bağlantıya girerek, sizinle iletişim kurmak isteyen kişiler ile bağlantı kurarak herkes için yaptığımız gibi Bu Aramayı Engelle seçeneğine inerek yine bu işlemleri gerçekleştirmeye odaklanın. 

Engellenen numaraların engeli nasıl kaldırılır?

İster kişiler listesinde bulunsun isterse kayıtlı olmayan bir numara olsun bu numarayı engellediğiniz taktirde daha sonra engel kaldırma işlemi de yapabilirsiniz. Numaraları nasıl engellediyseniz yine bu adımları takip ederek engellenen numaranın engelini sadece bir kaç adım ile kaldırabilirsiniz. Akıllı cihazınızın sunduğu içeriklerden faydalanmak için sadece bir kaç araştırma yapmanız yeterli olacaktır. Akıllı cihazınızı her zamankinden daha fonksiyonel bir şekilde kullanmak için sizde size sunulan özelliklerden faydalanın. Sizi rahatsız etmesini istemediğiniz kişileri engelleyerek bu sorundan kurtulmak için akıllı cihazınızın Ayarlar menüsünden yardım alabilirsiniz. 

 





PAYLAŞ