iPhone cihazlarda videoyu ya da uygulamayı yatay bir şekilde açma işlemi - Haberler - indir.com

iPhone cihazlarda videoyu ya da uygulamayı yatay bir şekilde açma işlemi

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-18 15:03:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Apple tarafından üretilen iPhone akıllı cihazlarda özellikleri kullanarak kullanım alanlarınızı özelleştirmek mümkündür. Hem tasarım olarak hem de özellikleri itibariyle her geçen gün daha fazla kitleye hitap etmeye başlayan iPhone akıllı cihazlarda yapabileceğiniz özelleştirmelerden biri de içerikleri yatay bir şekilde seyretmek olacak. Şöyle ki iPhone cihazlarda tüm videoları ve uygulamaları otomatik bir şekilde yatay olarak ya da aynı zamanda dikey olarak seyretmeniz mümkündür. Her kullanıcı mutlaka zaman zaman ekranın otomatik olarak dönmesinden dolayı rahatsız olur. Hatta bunun yanı sıra bazı iPhone cihazlar cihazı yan döndürdüğünüzde ya da dikey pozisyona getirdiğinizde algılama sorun yaşayarak size kullanım sıkıntısı çıkarabilir. Bu sorunları yaşıyorsanız ve ortadan kaldırmak isterseniz yazımızdan faydalanabilirsiniz. 

iPhone cihazlar içeriği yatay pozisyonda kullanmak

EasyAppOrientation kullanmak

iPhone akıllı cihazlarda bu sorunu çözmek adına Jailbreak pek de önerilen bir çözüm değildir. Akıllı cihaz kullanıcıları cihazlarını kullanırken istediklerini yapma özgürlüğüne sahipler. iOS akıllı cep telefonlarında normal şartlarda bulunmayan EasyAppOrientation tweak'ini akıllı cihazınıza yüklemenin tek yöntemi güvenlik açığı oluşturacak bir sistemdir. Hatta bu işlem akıllı cihazınızın garanti kapsamından çıkmasına dahi sebep olacaktır. Halen bu sistemden faydalanmak isterseniz;

iPhone'umu Bul Uygulaması Nedir, Nasıl Kullanılır?iPhone'umu Bul Uygulaması Nedir, Nasıl Kullanılır?

Bu tweak ile beraber uygulamaların ya herhangi bir içeriğin sürekli olarak dikey ya da yat pozisyonda çalışmasını sağlayabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse, Spotify uygulamasını her zaman portre modu ile beraber açmaya zorlayabilir ya da kitap okuma uygulaması kullanıyorsanız bu uygulamayı sürekli olarak yatay pozisyonda kullanabilirsiniz. 

Alternatif: Videoplayerrotatable

EasyAppOrientation seçeneğini denediniz ve ihtiyaçlarınızı karşılamadıysa eğervideoplayerotatable'ı denemekte son derece akıllıca olacak. Bu yöntem ile her video oynatışında iPhone akıllı cihazınızın içeriği yatay ya da dikey olarak görüntülenir. Söz konusu bu uygulamanın kullanımı tamamen ücretsiz olup kullanıcılara kusursuz bir kullanım sunmak amacıyla geliştirilmiştir. D4ni'deki Repo'da mevcuttur. Kullanım sağlamak için ilk olarak Repo'yu Cydia'ya eklemeniz gerekiyor.

Rotation Control App'i Kullanın

Kullanıcıların iPhone akıllı cihazlarının ekranını kullanım esnasında yatay pozisyona getirmek istemelerinde ki en büyük etken elbette ki kaliteli video seyretmektir. Video seyretme esnasında elbette ki videolar yatay pozisyonda çok daha kaliteli bir şekilde seyrediliyor ve doğal olarak da akıllı cihazların doğası gereği videolar da dikey pozisyonda görüntüleniyor. Bu gibi durumlarda yardımcı etkenlerin sunduğu içeriklerden faydalanmak son derece doğru bir hamle olacaktır. 

iOS işletim sistemi bulunan akıllı cihazlarınızda kullanabileceğiniz en iyi video döndürme uygulamalarından biri de elbette ki Video Rotation + Flip. Söz konusu bu uygulamanın kullanımı ücretsiz olup uygulama içi satın alma işlemleri ile kullanım esnasında karşınıza gelecek olan reklamların önüne geçebilirsiniz. Akıllı cihazınızı nasıl kullanmak istediğiniz size bağlı bir durumdur. Çeşitli özelleştirmeler yapmak, kullanım alanınızı geliştirecek seçenekleri değerlendirmek ve bununla beraber çok daha profesyonel bir kullanım elde etmek için size sunulan özelliklerin yanı sıra diğer seçenekleri de gözden geçirmelisiniz. Akıllı cihazınızı özelleştirmek için geliştirilen yan uygulamalardan faydalanmak son derece doğru bir karar olacak. 

 


iPhone ekranları Vietnam'da üretilecekiPhone ekranları Vietnam'da üretilecek
Yeni iPhone'larda parmak izi okuyucusu ekranda olacakYeni iPhone'larda parmak izi okuyucusu ekranda olacak
iPhone 11 tanıtım tarihi belli olduiPhone 11 tanıtım tarihi belli oldu

PAYLAŞ