iPhone Aşırı Isınma Sorununun Çözüm Alternatifleri - Haberler - indir.com

iPhone Aşırı Isınma Sorununun Çözüm Alternatifleri

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-17 09:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Özellikle yaz aylarında akıllı telefonların en büyük problemlerinden birisi ısınma sorunu oluyor. Daha çok cihaz kullanımının büyük etkisi bulunan bu durumda açılan uygulama ve oyunlarda performansa dayalı olarak telefonlarda ısınma sorununu meydana getirebiliyor. iPhone cephesinden ise aşırı ısınma sorunu meydana geldiği zaman cihaz kendini aniden kapatarak bir süre kullandırtmıyor. Bu içeriğimizde iPhone ısınma sorununu çözmek için yapmanız gereken adımlara göz atacağız. Gelin şimdi yaşanan iPhone ısınma sorunlarına yapılabilecek en sağlıklı çözümlere göz atalım.

iPhone Isınma Problemi

Apple, iPhone cihazları 0-35 santigrat derece arasında en yüksek ve iyi performansı sunabiliyorlar. Daha üst seviye sıcaklıklarda ise cihaz ekranında bazı uyarı mesajları çıkabiliyor. Yüksek sıcaklıklarda cihazın uzun bir süre kalması özellikle batarya tarafında ciddi problemleri gün yüzüne çıkartabiliyor. Aşırı ısınma esnasında cihazın kapanacağı ve bir süre kullanılamayacağı uyarısı beliriyor. Bu noktada telefonunuzu soğuması için beklemeniz gerekmektedir.

iPhone Isınma Nedenleri

  • iPhone cihazınızı plaj gibi ortamlarda güneş altında bırakmak varolan ısısına ek bir şekilde ısınmasına sebebiyet verecektir. Bu noktada 35 derecenin üzerindeki ısılara telefon rahat bir şekilde ulaşarak kapanma sorunu ortaya çıkacaktır.
  • Telefonunuz ile uzun bir süre GPS uygulamaları kullanmak bu noktada ısınmalara sebebiyet verecektir.
  • Diğer yandan kamera uygulamasını açık bıraktığınız veya cebinizde açıldığı zamanlarda yine telefon ekstra bir performans sergileyecek ve buda aşırı ısınmalara sebebiyet verecektir.
  • Isınma sebeplerinden bir başkası ise cihazı araba gibi kapalı alanlarda uzun süre bırakmak telefonunuzun üst seviye ısılara erişmesine sebebiyet verecektir.

Isınma Sonrası Olacak Durumlar

Cihazınızın başlıca olarak parlaklığı otomatik olarak düşecektir. Bir uygulama açık ise bir uyarı mesajı ile cihazın aşırı ısındığı bilgisi sizlere iletilecektir. Bu durumda telefonunuzu bir süre şarj edemeyebilir ve çeşitli bildirimleri bir süre alamayabilirsiniz. Bu noktada iPhone kendisini güç tasarruf moduna alacak ve kamera kullanımınızı engelleyecektir.

Bu gibi ısınma nedenleri sonrasında cihaz kullanılamaz duruma gelecektir. Ancak yaklaşık on dakika gibi bir sürede tekrardan soğuyacak ve herşey eskisi haline dönecektir. Bu noktada iPhone cihazınızı serin bir alanda bekletmeniz soğumasına yardımcı olacaktır.

iPhone Aşırı Isınma Çözümleri

  • Bu ve benzeri bir sorun ile karşılaşınca başlıca olarak telefonunuzu kapatın.
  • Arka plandaki tüm uygulamaların kapandığından emin olduktan sonra 10 dakika gibi bir süre bekleyin.
  • Bu esnada cihazı serin ve güneş görmeyen bir alanda bekletmeye özen gösterin.
  • Bir süre kamera uygulamasını açmayın.
  • Açık olarak Wifi, mobil veri gibi bağlantıları devre dışı bırakın.
  • Uçak modunu açarak tüm bağlantıların devre dışı kalmasını sağlayabilir ve performans artışını engelleyebilirsiniz.
  • Son olarak cihazı hava alacak serin bir bölgeye bırakarak soğumasını bekleyin.

Yapabileceğiniz bu işlemler sonucunda iPhone ısınma sorunlarına bazı çözümler sağlamış olacaksınız. Sorun devam eder ise yazılımsal bir sıkıntı olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.





PAYLAŞ