iPhone animasyonları nasıl kapatılır? - Haberler - indir.com

iPhone animasyonları nasıl kapatılır?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-07 05:20:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Apple çıkardığı her  ile dünya çapında büyük ses getirmeyi başarıyor. Şirketin her yıl çıkaracağı yeni model, teknoloji severler tarafından merakla bekleniyor ve büyük ilgi görüyor. Marka, genellikle kullanışlı özellikleri basit ara yüzü ve kolay kullanımı sebebi ile tercih sebebi oluyor. Ancak bazı kullanıcılar İOS 7 sistemiyle ek özellik olarak gelmiş olan animasyonlara tepki gösterdi. Telefonu yavaşlatması, batarya ömrünün kısalması ve şarjın dayanıklılık süresini düşürmesi gibi dezavantajları olan yeni uygulamayı nasıl kapatılacağının yollarını aramaya başladı. İOS 8 ile animasyonların hızı arttırılmış olsa bile bu da cihazın yavaşlamasına engel olamadı. Apple kullanıcıların tepkisini dikkate aldı ve yeni  İOS 9 güncellemesiyle birlikte kullanıcılarına çözüm niteliğinde bir özellik sağladı. Bu sorunu tamamen çözmese bile kullanıcıları bir nebze memnun etti. iPhone kullanıcıları animasyonları daha da hızlandırmak için Jailbreak işlemine başvurabiliyordu. Ancak yeni güncelleme ile buna gerek kalmadan bu problemi ortadan kaldırabilecek. Çoğu kullanıcı ise animasyon efektlerinin nasıl kapatılacağını bilmiyor ancak bu işlem oldukça basit. İşte animasyonu kapatabileceğiniz adımlar.

  • İlk olarak menüye girin ve 'Ayarlar' seçeneğine tıklayın. Ayarlar menüsünden 'Genel' sekmesine geçiş yapın. 'Erişilebilirlik' bölümüne girin.
  • Açılan sayfada 'Hareketi Azalt' seçeneğini 'Açık' olarak ayarlayın.

Bu adımların uygulanmasından sonra iPhone animasyonları kapanacaktır. Bu animasyonların kapatılması cihazınızı tam kapsamlı olarak hızlandırmasa da günlük kullanımınız süresince FPS (saniye başına ekrana verilen resim sayısı) seviyesinde azalma olduğunu fark edeceksiniz.





PAYLAŞ