iPhone 9 neden çıkmayacak? - Haberler - indir.com

iPhone 9 neden çıkmayacak?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-16 17:00:01
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Teknoloji devi Apple, piyasaya akıllı telefon modellerini sunduğu ilk tarihten itibaren, sıralı rakamlar ile isimlendirme yapıyor. Sıralı rakamlar ile beraber yanına bazı harfler ekleyerek yeni modellerini tanıtıyordu. Ancak şirket iPhone 9 modelini atladı ve direkt olarak iPhone X yani 10o olarak piyasaya sundu. Peki şirket neden iPhone 9 modelini atladı, bu içeriğimizde bunun detaylarına bakacağız. Apple, ilk iPhone modelini 2007 yılında tanıttı. Daha sonra her yeni model için ismini sıralı rakamlardan seçti. Seride farklı olan modellerin yanına ise bir harf ekleyerek farkını ortaya koymuş oldu. Ancak bu seri iPhone 9 ile farklılaştı ve 9 çıkmadı. iPhone 8 sonrasında şirket iPhone X ile 10 olarak adlandırmaya başladı.

Aynı durum Microsoft’un işletim sisteminde de gerçekleşti. Sıralı rakamlarla ilerleyen Windows sürümleri Windows 9 ile bozulmuş oldu. Windows 9 çıkış yapmadı ve yine neden çıkmadığı oldukça merak edildi.

WeChat yasağı iPhone satışlarına büyük darbe vurabilirWeChat yasağı iPhone satışlarına büyük darbe vurabilir

Apple neden iPhone 9 çıkarmadı?

Apple’ın ilk defa 2007 yılında tanıttığı ilk iPhone modelinin üzerinden 10 yıl geçti ve iPhone 9 modeli iPhone’un 10. Yılı olan 2017 yılında iPhone X yani 10 olarak adlandırıldı. Bu iPhone yeni bir sayfanın da göstergesiydi. Öyle ki iPhone X ile beraber Apple, tasarım çizgisinde yeniliğe gitmiş ve kullanıcılarına yeni bir tasarım sinyali vermişti. Birçok şirketin bu noktada önemli tarihlerden isimler verebiliyor. Apple’da bunu gerçekleştirerek 10.yıla özel bir model sundu diyebiliriz.

İPhone 9 farklı bir isimle karşımıza geldi

iPhone 9 modeli aslında çıktı diyebiliriz. Öyle ki iPhone 9 adlandırması yerine, iPhone SE 2020 modeli ile pazara girdiğini söyleyebiliriz. iPhone 12 modelinin tanıtımı yakın olurken, şirket böyle bir arama model ile uzun süredir beklenen iPhone SE 2 beklentisini de karşılamış oldu. Cihazın 8 ile 10 arasında sahip olduğu özellikler ile bir anlamda iPhone 9 olduğu açık bir şekilde gözüküyor.

Microsoft şirketi de 8 sürümünden sonra direkt olarak 10’a atlıyor. Bunun sebebi olarak ise Apple’da olduğu gibi ticari bir hamle olduğu düşünülüyor. Microsoft kullanıcılarını Windows 7 sürümünden yeni sürümlere geçişini ikna edemediği için taktiksel bir adım atarak 2015 yılında piyasaya çıkan yeni Windows sürümünü 10 olarak pazara sundu.


iPhone 12 performans beklentilerini karşılaycakiPhone 12 performans beklentilerini karşılaycak
Apple Watch ve iPhone 12 farklı etkinliklerde tanıtılabilirApple Watch ve iPhone 12 farklı etkinliklerde tanıtılabilir

PAYLAŞ