iPhone 8 ve iPhone X'e yavaşlatma özelliği geldi - Haberler - indir.com

iPhone 8 ve iPhone X'e yavaşlatma özelliği geldi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-02 14:40:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

Perşembe günü iOS 12.1 güncellemesine dağıtmaya başlayan Apple, grup FaceTime görüşmeleri ve onlarca yeni emoji'yi iPhone'a getirdi. iOS 12.1 güncellemesinin üzerinde çok fazla durulmayan bir güncelleme olduğu tespit edildi. Şirket tartışmalı "Performans Yavaşlatma" özelliğinin cihazlara eklediğini öğrendik. 2017 yılında bu konu üzerine sürekli gündemde haberler okuyorduk ve tartışmalar görüyorduk. Performans düşürme hizmeti, pil eski performansını sunmadığı zamanlarda iPhone'un elektrikli bileşenleri korumak ve söz konusu cihazın ani bir şekilde kapanmasının önüne geçmek için bu özelliğin mevcut olduğunu şirket açıklamıştı.

iPhone X, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus'a bahsi geçen "Performans Yönetimi İşlevi" eklendi

Apple iPhone 5 tamir desteğine son verdiApple iPhone 5 tamir desteğine son verdi

Yeni gelen güncellemeye baktığımız zaman iPhone X, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus'a bahsi geçen "Performans Yönetimi İşlevi" eklendiğini gözlemliyoruz. Aynı zamanda Apple'ın destek sayfasında da mevcut işlemin eklendiğini ve güncellendiğini görebiliyoruz. Ancak şirket burada küçük bir ayırım yapıyor. Apple söz konusu özelliği gizli bir şekilde değil açık bir şekilde yapıyor. Aynı zamanda söz konusu olan özelliği devre dışı bırakabilmenize olanak sağlıyor. Uzun bir süre iPhone kullandıktan sonra cihazınızın yavaşlamasını istemiyorsanız Settings seçeneğine girip orada yer alan Battery butonunu seçmelisiniz. Daha sonrasında ise Battery Health altında yer alan Capability'nin altına yer alan mesajı okuyabilirsiniz. Yani buda demek demek oluyor ki bu özellik ile piliniz eskidiği zaman görebileceksiniz. 

Diğer telefon üreticileri neden böyle bir özelliği kullanmıyor?

Şirket ise bu özelliği cihazlarda bulundurmak zorunda olduğunu ifade ediyor. Nedenine gelince cihazları korumak istediklerini söylüyorlar. Ancak insan biraz düşündüğü zaman diğer üreticilerin ve firmaların böyle bir şeye neden ihtiyaç duymadıkları insanı .düşündürüyor. Daha önceden sizlere sunduğumuz haberlerde Apple'ın cihazları yavaşlatmasından dolayı dava sürecinin devam ettiğini ifade etmiştik. Bu nedenden dolayı şirket kendini haklı çıkarmak için bile böyle bir eyleme geçmiş olabilir. 

 

 


Yoğun İlgi Sonrası iPhone XR Stokları TükendiYoğun İlgi Sonrası iPhone XR Stokları Tükendi
iOS 12 ile birlikte iPhone'ların şifresini çözmek çok zor!iOS 12 ile birlikte iPhone'ların şifresini çözmek çok zor!
iPhone yüzünden Trump'ın başı dertte mi?iPhone yüzünden Trump'ın başı dertte mi?

PAYLAŞ