iPhone 8 Serisi Galaxy S9 Plus'ı Arkasında Bıraktı - Haberler - indir.com

iPhone 8 Serisi Galaxy S9 Plus'ı Arkasında Bıraktı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-09 13:23:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Samsung'un büyük umutlar ile pazara sunmuş olduğu en güçlü amiral gemisi serisi Galaxy S9 Plus'ın rakip Apple'ın iPhone 8 serisi karşısında geri düştüğü ortaya çıktı. Satış rakamları noktasında her iki şirkette yoğun bir çaba sürdürürken şimdi ise Galaxy S9 Plus serisinin iPhone 8'in arkasında kaldığı ortaya çıktı. Counterpoint kaynaklı verilere göre iPhone X serisinden bile fazla satış gerçekleştiren iPhone 8 bu noktada yüzde 2.4'lük bir Pazar payına sahip durumda. Bu satış rakamları ile Apple'ı Nisan ayındaki düşük satış rakamlarından kurtarmış oldu. Şirketin iPhone tarafındaki bu yüksek satışların Avrupa'da gerçekleşen reklam kampanyaları olduğu düşünülüyor.

Mayıs ayını baz alan verilere göre ise yeni iPhone'ların üç versiyonu da ilk beşe adını yazdırmış durumda. Bu noktada iPhone X, yüzde 2.3 ile üçüncü ve iPhone 8 Plus modeli ise yüzde 2.1 ile beşinci sırada yer almış durumda. Baktığımız zaman Galaxy S9 ve Galaxy S9 Plus modellerinin beklenilen rakamların altında seyir ettiği gözüküyor. S9 Plus serisinin ikinci sırada yer aldığı listede yüzde 2.4 Pazar payı ile iPhone 8 ile aynı rakamları paylaşmış durumda. Ayrıca önümüzdeki aylarda çıkacak olan Note 9 serisi ile beraber Samsung'un telefon serisine ek bir güç daha katması bekleniyor.

Galaxy S9'un S8 serisine göre çok büyük yenilikler ile gelmemesi durumundan sonra bu satış rakamlarının ortaya çıktığı düşünülüyor. Ayrıca Huawei ve Xiaomi gibi markaların yüksek satış rakamlarıda bu sıralamaya büyük bir etki sağladı diyebiliriz. Bakalım şirketlerin yeni modelleri ile beraber bu satış rakamları ne derece etkilenecek göreceğiz.





PAYLAŞ