iPhone 8 RAM Miktarı Belli Oldu - Haberler - indir.com

iPhone 8 RAM Miktarı Belli Oldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-05-08 09:10:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Akıllı telefon pazarında Samsung'un piyasaya sürmüş olduğu Galaxy S8 ailesinin oldukça üst seviye performans sergilediği biliniyor. Bunun üzerine Apple'dan gelecek iPhone 8 hamlesinin de oldukça üst seviye güçlere sahip olması beklentiler arasında. Bu noktada bir süredir sızıntıları devam eden iPhone 8 modelinin şimdi ise RAM miktarı anlamında sızıntıları gelmeye başladı. iPhone'nun yıllardır RAM konusunda az miktarlar kullanması birçok kitle tarafından eleştiriliyordu. Şimdi ise 10. Yıla özel çıkartılacak olan iPhone serisinde RAM noktasın bir yeniliğe gidilmesi beklentiler arasında bulunuyor.

Analist ve araştırmacıların belirttiklerine göre iPhone 8'in yüksek ihtimalle 5.8 inç bir ekrana sahip olması beklenirken, tıpkı iPhone 7 modelinde olduğu gibi 3 GB RAM ile gelmesi düşünülüyor. Ayrıca iPhone 8 tanıtımı ile beraber tanıtılması beklenen diğer cihazlar olan iPhone 7s Plus'ın 5.5 inç ekrana ve iPhone 7s Plus'ın ise 4.7 inçlik bir ekrana sahip olması bekleniyor. RAM noktalarında ise bu versiyonlarda da 3 GB RAM'in bulunması bekleniyor. TrendForce kaynaklı haberlere göre ise 3 GB RAM kullanılmasına kesin gözü ile bakılıyor.

Öyle ki RAM üretimi noktasında sorunlar yaşandığı ifade edilen Apple, bu nedenden ötürü 4 GB RAM'e geçişin daha sonra olacağı ve bu yıl yine 3 GB RAM ile geleceği düşünülüyor. 4 GB RAM'li iPhone serisi modelleri ile 2018 yılı itibariyle görmemiz düşünülüyor. iPhone 8 modeli ile RAM kapasitesinin artmaması herhangi bir sorun oluşturmayacak. Öyle ki iPhone'lar genel anlamda düşük güç tüketimi ve teknik detaylara sahip olduğundan ötürü performans anlamında herhangi bir sıkıntı çıkarmıyor.

Eylül ayında gelmesi beklenen iPhone 8'in bakalım beklenildiği gibi RAM miktarı 3 olarak mı tercih edilecek göreceğiz.





PAYLAŞ