Iphone 8 Ne Kadar Kolay Tamir Edilebiliyor? - Haberler - indir.com

Iphone 8 Ne Kadar Kolay Tamir Edilebiliyor?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-09-26 12:00:00
Editör : Volkan Deniz İkiz
Kategori : Donanım

iFixit projesi insanlara tamir becerisi kazandırmak için bir grup gönüllü ile birlikte kurulmuş bir oluşumdur, bu oluşum çeşitli aletlerin tamir rehberlerini hazırlayarak insanların kullandıkları aletlerini kendilerinin tamir edebilmesi için insanlara tamir becerisi kazandırıyor.

iFixit ekibi bu sefer iPhone 8'i parçalarına ayırarak hangi parçası daha kolay, hangi parçası daha zor tamir ediliyor? Sorusuna yanıt aradı. Diğer iPhone modellerinden farklı olarak yeni iPhone modelinin arka kısmında cam bir arka kapak bulunuyor, ve 1 puanlık bir düşüş arka kapağın açılma konusunda başlıyor.

 

iFixit ekibinin olumlu değerlendirmelerine göre en fazla değiştirilen parçalardan olan ekran ve pil için erişimin kolay olduğunu görüyoruz.

Şimdi de olumsuz değerlendirmelere gelelim. Ekibin olumsuz değerlendirmelerine göre iPhone 8'in toza ve suya dayanıklılık contaları tamir işlemini zorlaştırıyor, ayrıca pilin yapışkan olan şeritlerini gerdirmek için ise 2 kişiye ihtiyaç duyulduğu belirtilmiş. Cihazın arkasındaki camın dayanıklılığının iyi lakin değiştirilme işleminin bir hayli zor olduğu görülmüş. İPhone 8'in bileşenleri kolay bir şekilde ayrılıyor olsa dahi anakart üzerinde bulunan esnek ve ince kablolar işi oldukça zorlaştırıyor.

Aşağıda bulunan videodan işlemin nasıl yapıldığını izleyebilirsiniz.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ