iPhone 7 ve iPhone 8 için yasak gelen o ülke - Haberler - indir.com

iPhone 7 ve iPhone 8 için yasak gelen o ülke

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-04 18:20:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Apple ile Qualcomm arasında süren patent davası her geçen gün daha da kızışıyor. Daha önceden Çin sınırları içerisinde bazı iPhone modellerin satışını durdurma kararı alan Qualcomm, Almanya’da zafer kazandı. Alman mahkemesinin aldığı karara göre Apple’ın Almanya’da bulunan bütün mağazalarında iPhone 7 ve iPhone 8 model telefonların satılması yasaklandı.

Apple iPhone X, XS MAX hakkında hatalı bilgi vermiş

iPhone modellerinde Google Fi'yi kullanmadan önce bilmeniz gerekenleriPhone modellerinde Google Fi'yi kullanmadan önce bilmeniz gerekenler

Apple için Almanya genelinde gelen yasak kararı bugün resmileşmesi ile beraber yürürlüğe girmiş durumda. Daha önceden Alman mahkemesi aldığı bir kararla iPhone 7 ve iPhone 8 modeli akıllı telefonların yasaklanması gerektiği yönünde bir karar almıştı. Bugün ise Qualcomm Firması’nın 1,52 milyar Dolar kefalet bonusunun altına imza atması ile beraber sözleşme resmi olarak yürürlüğe girmiş oldu. Bu alınan kararla itibaren artık Almanya’da hiçbir dükkanda iPhone 7 ve iPhone 8 akıllı telefon satışları gerçekleşmeyecek. Piyasada var olan iPhone 7 ve iPhone 8 modeli telefonlarını ise Apple tek tek toplayacak.

iPhone modellerinde Qualcomm’un Intel ve Qorvo çipleri bulunuyor

iPhone’un bazı modellerinde Qualcomm’un buluşu olan ve enerjinin verimli kullanımını sağlamak adına pil ömrünü uzatan bir özellik kullandığını tespit eden Münih mahkemesi, iPhone modellerinde Intel ve Qorvo çipler bulunduğunu öğrendi. Tespit edilen bu çiplerin içerisinde, Qualcomm’un daha az şarj harcamasına neden olan envelope tracking ismi verilen bir kablosuz iletişim teknolojisi yer alıyor. Hal böyle olunca Apple her ne kadar bu teknolojiyi geliştirmemiş olsa bile bu teknolojiyi kafasına göre kullandığı için Qualcomm ile karşı karşıya kalmış durumda.


iPhone XS Max alev alev yandıiPhone XS Max alev alev yandı
iPhone pil değişim programı Apple'ı zorluyoriPhone pil değişim programı Apple'ı zorluyor

PAYLAŞ