iPhone 7 ve 8 Almanya'da yeniden satışta - Haberler - indir.com

iPhone 7 ve 8 Almanya'da yeniden satışta

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-15 11:45:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Almanya’da Qualcomm ile karşı karşıya geldikten sonra iPhone 7 ve 8 modellerinin satışını geçici olarak durmak zorunda kalan Apple, cihazlarını yeniden piyasaya sürdü. İşte detaylar...

Apple'a Almanya'da yasak!

Apple, eğlenceli müzik videolarıyla Apple, eğlenceli müzik videolarıyla "Memoji" yeteneklerini sergiledi

Patent sorunu nedeniyle Almanya’daki satışları askıya alınan Apple, patent sorununa neden olan donanımları değiştirerek iPhone 7 ve 8 modellerini piyasaya sürdü. Ocak ayında yaşanan sorunun ardından yaklaşık 1 ay sonra yeniden satışta yer almaya başlayan Apple, Almanya’daki bu geçen süreyi telafi etmeye çalışıyor.

Resmi açıklama yapıldı  

Patent sorununa neden olan Intel yongalarını değiştiren ve Qualcomm ile iş ortağı olduğu için herhangi bir sorun yaşamamak adına Qualcomm yongalarını bu telefonlarda kullanan Apple, böylece iPhone 7 ve 8’in önündeki satış engelini de kaldırmış oldu.

Çin’e farklı Almanya’ya farklı tarife

Benzer bir sorunu Çin’de yaşayan Apple, Çin için yazılımsal bir değişiklik yapmıştı. Fakat Almanya için donanımları değiştirmekten başka çözüm bulamayan firma, bu sefer işi riske atmadan kesin bir çözüm sundu.

ABD ve Çin başta olmak üzere Apple ile Qualcomm arasında yaşanan patent sorunları pek çok ülkede sorunlar yaşanmasına neden oluyor. 2017’nin başı itibari ile patent ihlali nedeniyle mahkemelik olan ve bu tarih itibari ile adli sürecin devam ettiği olaylar Apple adına zarar yazmaya devam ediyor.

“Zorba talepler"

Konuyla ilgili Apple tarafından yapılan basın açıklamasında Qualcomm’un zorba taleplerde bulunduğu belirtilirken sert bir açıklama gerçekleştirildi.  Firma tarafından yapılan resmi açıklama ise şöyle;

“Qualcomm, Apple’ı zorba taleplerine boyun eğdirmek için ürünlerimize karşı ihtiyati tedbir uygulamalarını kullanmaya çalışıyor. Birçok durumda, Apple ve diğer endüstri oyuncularını taciz etmek için satın aldıkları veya hücresel teknolojilerle ilgisi olmayan patentleri kullanıyorlar. Tüm iPhone modellerinin Almanya’daki müşterilere tekrar ulaşılabilir olmasını sağlamak için, Intel çiplerini kullanmayı bırakmaktan ve telefonlarımızı Almanya’da Qualcomm çipleri ile göndermekten başka seçeneğimiz yok. Qualcomm, rekabeti ellerinden geldiğince ortadan kaldırmak, tüketicilere zarar vermek ve sektörün yenilikçiliğini boğmak için çalışıyor. İnovasyon için her zamanki gibi kararlıyız ve doğru olan için savaşmaya devam edeceğiz.” 

Apple, Qualcomm'dan İlginç Bir İstekte Bulundu 


Apple'ın hatalarına karşı cihazlarınızı nasıl koruyabilirsiniz?Apple'ın hatalarına karşı cihazlarınızı nasıl koruyabilirsiniz?

PAYLAŞ