iPhone 6s ve iPhone 6s Plus'ın Tüm Özellikleri - Haberler - indir.com

iPhone 6s ve iPhone 6s Plus'ın Tüm Özellikleri

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-09-10 11:00:02
Editör : Orhan Özvatan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Geçtiğimiz gün düzenlenen Apple etkinliğinde yeni Apple ürünleri tanıtıldı ve tabi ki tüm dünya bu etkinliğe kitlendi. Merakla beklenen iPhone 6S ve iPone 6S Plus modelleri Apple tarafından tanıtıldı. 

Yeni iPhone'ların özellikleri eski versiyona göre daha çok geliştirildi. iPhone 6S ve iPhone 6S Plus akıllı telefonlarında A9 64-Bit işlemci kullanılıyor. İki cihaz arasındaki en bariz fark boyutlarında görülüyor. iPhone 6S'in ekran boyutu 4.7 inç,  iPhone 6S Plus'ın ekran boyutu ise 5.5 inç olacak.

Her iki cihaza da eklenen en önemli özellik 3D Touch ekranın cihazlarda kullanılacak olması. Daha önceden Force Touch olarak adlandırılan özellik Apple'da 3D Touch olarak adlandırılacak.

Yeni ekran teknolojisi sayesinde iPhone kullanıcıları hem parmak hareketlerinde hem de ekrana uyguladıkları baskıda farklı işlemler yapabilecekler. Yeni ekran, parmağın ekrana basış şiddetini algılayıp farklı uygulamalarda farklı işlevleri yerine getirecek. Örneğin; Facebook uygulamasında akrana bastırıldığında hızlıca durum güncelleme kısmına geçmek gibi.

iPhone 6S ve iPhone 6S Plus telefonlarında kameraların da özellikleri geliştirildi. 12 megapiksel iSight kamera kullanılan cihazlarda 4K video çekme özelliği getirildi. 5 megapiksel ön kameraya ise doğal flaş özelliği getirildi ve ortamdaki ışık durumuna göre kendini ayarlayabiliyor. 

Gümüş, altın ve Uzay grisi renklerinin yanında gül kurusu renginin de eklendiğini iPhone 6S ve iPhone 6S Plus 12 Eylülde ön siparişe açılacak. Ürünlerin Sene sonuna doğru 130 ülkenin tamamında satışa çıkarılması bekleniyor.

Apple tarafından yayınlanan iPhone 6s ve iPhone 6s Plus videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.




iPhone 6s ve iPhone 6s Plus Tanıtım Videosu


PAYLAŞ