iPhone 56 Hatası Nasıl Çözülür? - Haberler - indir.com

iPhone 56 Hatası Nasıl Çözülür?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-27 19:02:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Daha çok Apple ve çevrimiçi forumlarda ortaya çıkanlara göre birçok kullanıcı iPhone modellerini iTunes ile geri yüklerken veya iOS sürüm güncellemesi gerçekleştirirken, iTunes üzerinde 56 adlı bir hata ile karşılaşıyorlar. Bizde sizlere bu içeriğimizde iPhone’larda ve iTunes’da gözüken 56 hatasının çözüm yollarından bahsedeceğiz. 56 hatası meydana geldiği zaman bu hatada iPhone güncellemenizi veya iTunes ile geri yüklemenizi engellemiş oluyor. iTunes Apple’ın iPhone cihazlar için geliştirmiş olduğu en güvenilir yazılım olarak biliniyor. Ancak buna rağmen kritik hatalar meydana gelebiliyor. Bu yaygınlaşan 56 iTunes hatasının ise neden oluştuğu henüz bilinmiyor. Ancak bu hatanın çözümüne yönelik bazı yöntemler bulunuyor.

iPhone 56 Hatasının Sebepleri

Yeni iPhone'lar üç kamera sistemi ile gelebilirYeni iPhone'lar üç kamera sistemi ile gelebilir
  • Bu hataya sebep olan birçok durum olabiliyor. Ancak daha çok kullanıcıların iTunes aracılığı ile güncellemeye veya geri yüklemeye çalıştığı noktalarda bu durumlar ortaya çıkabiliyor.
  • iDevice cihazınızda veya iTunes sisteminde geçici olan bir yazılım sorunu iTunes’da 56 hatasının sebebi olabilir.
  • Lightning kablonuzda olan yıpranma ve hasar PC ile iPhone arasındaki bağlantıyı zayıf bir hale getirebilir ve güncelleme esnalarında yaşanan kopukluklar 56 hatasını ortaya çıkarabilir.
  • Bilgisayarınız çok eski ise ve iTunes’in yeni sürümünü desteklemiyorsa, yine iPhone güncellerken 56 hatasını ortaya çıkarabiliyor.
  • Belirtilen bu nedenler hatanın en geçerli sebepleri olarak gözüküyor. Gelin şimdi çözümlere bakalım.

iPhone 56 hatasını DFU modu ile çözmek

Hatanın sorununu cihazı DFU moda alarak çözmeyi deneyebilirsiniz. Fakat DFU moda alındığı zaman iOS cihazınızda yer alan tüm veri ve ayarların silinmesi gerektiğini belirtelim. Bu sebepten ötürü önemli içeriklerinizi yedeklemeyi ihmal etmeyin. Gelin şimdi cihaz DFU moda nasıl alınır bakalım.

  • İlk olarak iPhone cihazınızı USB kablo ile bilgisayara bağlayın ve iTunes yazılımını otomatik olarak açın.
  • Daha sonra iPhone cihazınızı çıkarın ve Ana ekran düğmesine bastıktan sonra uyku uyandırma tuşuna aynı anda 10 saniye kadar basılı tutun.
  • Daha sonra uyandırma düğmesini geri bırakın ve Home düğmesine basın. Bu esnada ise iTunes’da bir mesaj gözükecektir.
  • Gerekli mesaj geldikten sonra Home düğmesini bırakın ve iPhone ekranının karardığını göreceksiniz. Bu durum ile beraber DFU moda girmiş olacak ve iPhone 56 hatasının çözümü için iPhone’u geri yüklemeyi deneyebilirsiniz.

iPhone 7 ve iPhone 8 modellerinde Home tuşu fiziksel olmadığı için, ses kısma düğmesine basarak aynı görevi yerine getirebilirsiniz. Yapacağınız bu çözüm yöntemleri ile iPhone ve iTunes yazılımında ortaya çıkan 56 sorununun çözümlerini deneyebilirsiniz.


Yeni iPhone'lar daha büyük bataryaya sahip olacakYeni iPhone'lar daha büyük bataryaya sahip olacak
5G destekli iPhone'lar gecikebilir5G destekli iPhone'lar gecikebilir

PAYLAŞ