iPhone 14'den

iPhone 14'den "üfleme" özelliği hamlesi!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-27 17:15:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Apple iPhone 14 ailesi için dikkat çekici bir teknoloji üzerinde çalışıyor. Eğer şirket bu teknolojiyi hayata geçirirse kullanıcılar telefonlarını üfleyerek kontrol edebilecekler.

Apple ile birlikte birçok marka , akıllı telefonlar ve akıllı giyilebilir cihazlar için, kullanıcıların cihazı dokunmatik girişi kullanmadan kullanmalarını sağlayacak alternatif giriş yöntemleri üzerinde çalışıyor. Wear OS akıllı saat kullandıysanız, kullanıcıların saati el hareketleriyle kontrol etmesine olanak tanıdığını biliyorsunuzdur. Benzer şekilde Apple, kullanıcıların iPhone'u sesli komutlarla kullanmalarına izin veriyor. Yakında, Apple kullanıcıları bir komutu yürütmek için iPhone ve Watch'a üfleyebilmelerine de imkan tanıyabilir.

YouTube, iPhone cihazlarda Picture-in-Picture özelliğine kavuştuYouTube, iPhone cihazlarda Picture-in-Picture özelliğine kavuştu

ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi (USPTO), Apple'a Blow olay tespiti ve elektronik bir cihazla mod değiştirme için patent onayı verdi. Patent dün onaylandı (24 Ağustos 2021). Patent başvurusuna göre, yeni teknoloji tamamen elektronik bir cihazla üfleme olaylarını tespit etmeye ve tespit edilen üfleme olaylarına dayalı olarak bir elektronik cihazın farklı modları arasında geçiş yapmaya yönelik sistemler, yöntemler ve bilgisayar tarafından okunabilen ortamlarla ilgili bir sistem olarak karşımıza çıkıyor.

iPhone 14 serisi titanyum bir malzeme ile gelebilir

Apple ayrıca iPhone veya Apple Watch tarafından bir darbeyi algılamak için bir 'darbe algılama tertibatının' nasıl kullanılabileceğini de açıkladı. Apple, biri iPhone veya Apple Watch'a üflediğinde üfleme algılama tertibatının basınçtaki değişikliği ölçmesine yardımcı olacak bir basınç değiştirme sistemi uygulamayı planlıyor. Ayrıca, yanlış algılamayı önlemek için cihaz tarafından belirli bir eşikte yapılan hareketi arayacak bir hareket dedektörü ile eşleştirilecektir.

Apple ayrıca, kullanıcıların arama alma, saati veya iPhone'u uyandırma ve diğer birkaç işlem gibi cihazlarına üfleyerek çeşitli komutlar uygulayabileceklerini de açıkladı. Ayrıca, darbenin kullanıcılardan geldiğinden emin olmak için Apple, darbeler arasında bir zaman sınırı da uygulayacak veya iki farklı darbe komutu arasında ayrım yapmak için birden fazla darbe seçeneği olabilir. Yeni darbe özelliği oldukça ilginç görünse de, bu artık kullanıcıların her iki eli meşgul olsa bile cihazla etkileşim kurmasını kolaylaştıracak. Ayrıca, kullanıcı deneyimini önemli ölçüde artıracaktır. Ayrıca patent, bu özelliği gelecekteki iPhone'larda ve Apple Watch'ta göreceğimizi garanti etmiyor.


iPhone 13 beklenenden daha mı pahalı olacak?iPhone 13 beklenenden daha mı pahalı olacak?
iPhone 13 için binlerce işçi alınması bekleniyor!iPhone 13 için binlerce işçi alınması bekleniyor!

PAYLAŞ