iPhone 14 Pro'nun nokta çentikli ekran ile gelmesi bekleniyor! - Haberler - indir.com

iPhone 14 Pro'nun nokta çentikli ekran ile gelmesi bekleniyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-23 17:45:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

iPhone 14 Pro modeli nokta çentikli tasarıma ve 48 MP geniş lensle birlikte gelebilir.

iPhone 13 modelinin ülkemizde ön siparişlerinin başlamasına sadece birkaç gün kalmışken isabetli sızıntılarıyla tanınan Apple analisti Ming-Chi Kuo şirketin bir sonraki modeli hakkında fikirlerini paylaştı. Kuo’ya göre iPhone 14 Pro modeli nokta çentikli ekrana ve arka panelinde 48 megapiksel geniş lense ev sahipliği yapacak.

iPhone 13 çıkmadan iPhone 14 sızıntıları ortaya çıkmaya başladı

Bildiğiniz üzere akıllı telefonlarda nokta çentikli tasarım, bu sene piyasaya sürülen pek çok yeni Samsung marka akıllı telefonunda görüldüğü gibi, ön kamera için yalnızca küçük dairesel bir oyukla tasarım açısından da hoş bir görünüm sunuyor. Apple’ın da benimseyeceği tasarım, Face ID sensörlerinin büyük olasılıkla ekranın altına taşınmasıyla çentiğin kaldırılmasına neden olacak. Kuo, ABD merkezli teknoloji devinin 2023 yılında piyasaya sürülmek için ekran altı Touch ID’ye sahip iPhone modelleri üzerinde de çalıştığını söylüyor. Cihazın arka kamera sisteminde ise 48 MP geniş lensin karşımıza çıkma ihtimali var. Eğer bu gerçek olursa iPhone 13 Pro modellerindeki 12 MP Geniş lense göre önemli bir yükseltme olacak.

Şirketin iPhone 14 ailesini 2022 senesinin ikinci yarısında normal lansman tarihine uygun olarak piyasaya sürmesi bekleniyor. Bunun yanı sıra ünlü analist, şirketin 2022’nin ilk yarısında 5G destekli üçüncü nesil iPhone SE’yi piyasaya sürmeyi planladığının da altını çizdi.

Ek olarak Kuo, Morgan Stanley analisti Katy Huberty’nin paylaştığı araştırmaya göre, iPhone 13 serisi için ön siparişlerin, özellikle üst seviye Pro modelleri için iPhone 12 serisinden daha yüksek olduğunu da dile getirdi.

 





PAYLAŞ