iPhone 14 performansı iPad'lerden geride kalacak - Haberler - indir.com

iPhone 14 performansı iPad'lerden geride kalacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-02 16:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji devi Apple’ın yeni modellerine dair tahminler ve sızıntılar karşımıza gelmeye devam ediyor. Markanın uzun bir süredir çalıştığı yeni iPhone 13 serisi artık çok yakın zamanda kullanıcılara sunulacak. Bu beklenti sürerken, şirketin daha uzun vadeli olarak iPhone 14 modellerinin de geleceği biliniyor. 2022 yılının modelleri olacak olan bu cihazlar 3 nm işlemciye sahip olacak ve güçlü bir donanımla gelmiş olacak. Apple’ın 3 nm işlemci teknolojisine sahip ilk Apple ürünü bir iPad cihaz olacak. Gelen yeni bilgilere göre ise 2022’de gelmesi yüksek ihtimalle beklenen iPhone 14 ailesinde 3 nm değil 4 nm bir üretim sürecine sahip işlemci kullanılacak. Bu durumda 2022 iPad modellerinin iPhone 14 ailesinden güçlü olacağı anlamına geliyor.

iPhone 14 hakkında yeni detaylar

Apple, iPhone 13 sızıntıları konusunda adım atıyorApple, iPhone 13 sızıntıları konusunda adım atıyor

Apple’ın şuan için rakiplerde olduğu gibi 5 nm teknolojili işlemciler kullandığını belirtelim. Eylül ayında gelecek olan iPhone 13 cihazlarda ise yine 5 nm temele sahip iPhone 13 ailesi göreceğiz. Burada ise gelişmiş 5 nm+ bir üretim tekniği kullanılacak. 2022 yılında iPad’lerin 3 nm seviyesine indirip, iPhone 14’lerin 4 nm seviyesinde kalması durumunda ise üretim kapasitesi sebebi bulunuyor. iPhone cihazlar iPad’lerden daha çok miktarda satılıyor ve bu sebeple üretici marka TSMC’nin iPhone 14 cihazlara çok sayıda 4 nm işlemci sağlayabilmesini söylüyor.

3 nm ile 4 nm arasında aşırı bir performans farkının olması beklenmiyor. Bunun sentetik testler haricinde son kullanıcı tarafından hissedilmemesi tahmin ediliyor. İşlemci dünyasında nm değeri düştükçe birim alan sığan transistör sayısı artıyor. Bu sayede brim alandan alınan performans artıyor ve enerji serfiyatı ciddi şekilde azalıyor. iPhone 14 ailesine yönelik bilinen ve ortaya çıkan bilgilerin bunlardan ibaret olduğunu belirtelim. 2 nesil sonra modelin tüm detaylarını göreceğiz.


iPhone 13 Pro otomatik odaklama özelliğine sahip olacakiPhone 13 Pro otomatik odaklama özelliğine sahip olacak
iPhone 12 serisinin satış sayıları açıklandıiPhone 12 serisinin satış sayıları açıklandı

PAYLAŞ