iPhone 14, MacBook ve iPad için kullanılacak işlemci ortaya çıktı - Haberler - indir.com

iPhone 14, MacBook ve iPad için kullanılacak işlemci ortaya çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-11 16:00:11
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz günlerde yayımlanan yeni rapora göre Apple, iPhone, MacBook ve iPad modellerinde 3nm işlemciler kullanacak.

Apple’ın 2020 senesinde tanıtacağı yeni Macbook ve iPhone 14 modelleriyle ilgili bugün yeni iddialar gündeme geldi. DigiTimes  tarafından yayımlanan yeni rapora göre her iki cihaz da 3nm teknolojisiyle üretilen işlemciye ev sahipliği yapacak.

iPhone için ilk katlanabilir model tarihi ortaya çıktıiPhone için ilk katlanabilir model tarihi ortaya çıktı

iPhone 14 ve MacBook işlemcilerinde 3nm dönemi başlıyor

Apple’ın yeni ürünleri hakkında son dönemlerde çok fazla sızıntı gelmeye başladı. Teknolojinin ilerlemesiyle ürünlerinin gizliliğini korumakta zorluk çeken şirket daha iPhone 13 modelini tanıtmadan iPhone 12 hakkında kritik bilgiler paylaşılmaya devam ediyor. Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde iPhone 14 modelinin 120Hz ekran tazeleme oranına sahip LTPO OLED ekran paneliyle üretileceği gündeme gelmişti. Bugün ise cihazın işlemcisi hakkında bilgiler paylaşıldı.

Apple Türkiye için uygun fiyatlı iPhone modelleri üretecek

Teknoloji dünyasında isabetli tahminleriyle bilinen DigiTimes’ın yayımladığı yeni rapora göre TMSC, Apple için 3nm teknolojisiyle geliştirilen işlemci üretimine başlayacak. Raporda yer alan bilgiler TSMC’nin 2022’nin ikinci yarısında 3nm sürecini seri üretime geçirmeyi planladığını ortaya çıkardı.

Haziran ayında Apple’ın 3nm teknolojisine geçiş yapacağıyla ilgili iddiaları doğrulayan rapora göre hem A serisi hem de M serisi işlemciler için 3nm üretim süreci başlayacak. Apple’ın geliştirileceği yeni M serisi işlemciler yeni MacBook ve iPad modellerinde kullanılacak. Yani 2022 senesinde tanıtılacak olan iPad Pro modeli 3nm M serisi işlemciyle piyasaya sürülecek.

3nm teknolojisinin performansı yüzde 10 ile yüzde 15 arasında artırdığı ve şuanda Apple’ın kullanmakta olduğu 5nm teknolojisine göre yüzde 20 ile yüzde 25 verimlilik artışı sağlayacağı da aktarılan bilgiler arasında. Apple ya da TMSC ise henüz bu konuyla ilgili bir açıklama yapmış değil. Apple’ın yeni ürünleriyle ilgili gelişmelerden sizleri bilgilendirmeye devam ediyor olacağız.


iPhone 13 Daha Uzun Pil Ömrü SunacakiPhone 13 Daha Uzun Pil Ömrü Sunacak
iPhone 13 portre kamerada şov yapacakiPhone 13 portre kamerada şov yapacak

PAYLAŞ