iPhone 14 ile birlikte damla çentik Apple tarihine karışabilir - Haberler - indir.com

iPhone 14 ile birlikte damla çentik Apple tarihine karışabilir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-03 10:01:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz sene Ekim ayında iPhone 12 ailesini kullanıcılarla buluşturan Apple önümüzdeki yıllarda yeni ilklere imza atacak.

Bir süredir yeni özellikler sunmamasıyla kullanıcılar tarafından tepki çeken Apple, iPhone 12 ailesiyle bu eleştirileri tersine çevirmeyi başarmıştı. Yeni akıllı telefon modelleriyle kullanıcıların dikkatlerini çeken şirket geçtiğimiz sene akıllı telefon pazarının lider markası olmayı da başarmıştı. Bu sene iPhone 13 ailesini piyasaya sürecek şirketin yeni serisi piyasaya sürülmeden iPhone 14 ailesi hakkında sızıntılar gündeme gelmeye başladı.

iPhone 13'ün OLED ekranlarını BOE üretecekiPhone 13'ün OLED ekranlarını BOE üretecek

Aslına bakacak olursanız Apple’ın son 3 senedir ciddi sızıntılarla gündeme geldiğini söyleyebiliriz. Birkaç sene öncesine kadar şirketin planları genelde sürpriz oluyordu. Ancak günümüzde bir şeyin gizli kalması neredeyse imkansız hale geldi. Bugün ortaya çıkan iddialara göre Apple iPhone 14 ailesiyle birlikte yepyeni bir ekran tasarımı anlayışı benimseyecek.

Apple 2022'de ekran gövde oranını yükseltecek

Bildiğiniz üzere Apple iPhone modellerinde iPhone X’den bu yana çentikli ekran tasarımına yer veriyor. Her ne kadar iPhone’larda bu ekranı görmeye alışmış olsak da Apple’ın ekran tarafındaki seçimi kullanıcıların en çok eleştirdiği konulardan biriydi. Bugün yeni bir açıklama yapan Apple analisti Kuo, şirketin 2022 senesinde piyasaya süreceği iPhone 14 Pro modeliyle birlikte yeni bir ekran tasarımı kullanmaya başlayacağını duyurdu.

Kuo konuyla ilgili olarak yayımladığı raporda Apple’ın 2022 senesinde özellikle ekran tasarımı konusunda radikal kararlara imza atacağını söyledi. iPhone 14 Pro’nun bir süredir beklenen delikli ön kamera tasarımına sahip olacağını belirten Kuo, şirketin yeni modellerde çentiği kaldırarak ekran gövde oranını arttıracağını iddia etti.

Buna ek olarak Apple’ın 2022 yılında tanıtacağı iPhone SE modeliyle de ilgili bazı bilgiler paylaşan Kuo, yeni iPhone SE modelinin 5G desteğiyle desteğine sahip olacağını ve bu modelin 4.7 inçlik bir ekrana, Touch ID sensörüne sahip olacağını söyledi.


iPhone 13 hakkında yeni detaylar gözüktüiPhone 13 hakkında yeni detaylar gözüktü
Tim Cook yeni bir iPhone modelinin sözünü verdiTim Cook yeni bir iPhone modelinin sözünü verdi

PAYLAŞ