iPhone 14 ile 120Hz ekranlar her modelde olabilir - Haberler - indir.com

iPhone 14 ile 120Hz ekranlar her modelde olabilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-06 15:02:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Apple, bugün bir kez daha iPhone 14 modelleri ile ilgili bilgiler ile gündemde yerini aldı. Elde edilen bilgiler ise cihazların ekranlarıyla ilgili.

Apple, yaz sonunda sunulacak olan iPhone 13 ailesi ile sonunda 120 Hz OLED ekran kullanmaya başlayacak. Fakat bu ekran yalnızca 13 Pro ve 13 Pro Max’te olacak. 13 mini ve 13 modelleri için yine 60 Hz OLED ekranlar kullanılacak. İşte pek çok kişiyi fazlasıyla üzen çiftli ekran durumu 2022 sonunda gelecek olan iPhone 14 ailesi ile değişecek gibi gözüküyor. Kaynaklardan elde edilen bilgilere göre iPhone 14'lerin her biri 120 Hz OLED ekran üzerine kurulu olacak. Bunu gerçekleştirecek olan isim ise LG olacak gibi gözüküyor. Konuyla ilgili olarak aktarılan bilgilere göre Avaco ve LG arasında üretim ile ilgili olarak sağlam bir anlaşma yapılmış olmasıdır. Bu anlaşma ile LG'nin çok ciddi oranda 120 Hz LTPO OLED ekran üreteceği dile getiriliyor. iPhone 13 Pro’lardaki LTPO temelli 120 Hz OLED’ler ise direkt olarak Samsung’dan gelecek. 

iPhone 13 piyasaya sürülmeden iPhone 14 hakkında sızıntılar gelmeye başladıiPhone 13 piyasaya sürülmeden iPhone 14 hakkında sızıntılar gelmeye başladı

iPhone 14 ailesi hakkında elde edilen diğer bilgiler

Apple geçtiğimiz günler içerisinde 2022'de 3 nm işlemci kullanmayı tercih edeceği haberleri ile gündemde yerini aldı. Elde edilen bilgilere göre 3 nm işlemci sistemine sahip ilk Apple ürünü bir iPad olarak karşımıza çıkacak. Daha sonra çıkanlara göre ise 2022'de gelecek olan iPhone 14 ailesi 3 nm değil 4 nm üretim sürecinden geçen bir işlemci kullanacak. Daha önce de aktarılan bilgilere göre Apple şu an için rakipleri gibi 5 nm+ üreyim tekniğini kullanacak. 2022'de iPad'lerin 3nm seviyesine indirip, iPhone 14'lerin 4 nm seviyesinde kalacak olmasının arkasında ise üretim kapasitesi yer alıyor gibi gözüküyor. iPhone akıllı cihazlar iPad'lerden çok daha fazla miktarda satılıyor ve bu sebeple de üretici firma TSMC'nin iPhone 14'lere çok sayıda 4 nm işlemci sağlayabileceği dile getiriliyor. 3 nm ile 4 nm arasında yüksek miktarda bir performans farklının olması beklenmiyor. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır. Gelecek günlerde farklı bilgilerin elde edilmesi bekleniyor. 

 


iPhone 14 ile birlikte damla çentik Apple tarihine karışabiliriPhone 14 ile birlikte damla çentik Apple tarihine karışabilir
iPhone 14 için işlemci iddiaları şaşırtıyoriPhone 14 için işlemci iddiaları şaşırtıyor
iPhone 14 performansı iPad'lerden geride kalacakiPhone 14 performansı iPad'lerden geride kalacak

PAYLAŞ