iPhone 14 için işlemci iddiaları şaşırtıyor - Haberler - indir.com

iPhone 14 için işlemci iddiaları şaşırtıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-21 16:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Apple'ın özel tasarım işlemcisi, iPhone akıllı cihazların Android cep telefonlar karşısındaki en önemli avantajlarından biri olmaya devam ediyor. Her yıl içerisinde benchmark sonuçları ve gerçek veri kullanımında dayanıklılık karşılaştırmaları, bu durumu gözler önüne seriyor. iPhone 13 serisi şu an için tanıtılmadan önce ,iPhone 14 serisinin işlemcisiyle ilgili olarak yeni iddialarıyla gündemde yerini aldı. 

Apple'ın iPhone 13 serisinde şu an için A14 Bionic'e göre daha verimli olan A15 Bionic işlemci sistemini kullanmasına kesin gözüyle bakıyor. Fakat A15 Bionic de tıpkı A14 Bionic gibi 5 nm çip tasarımı ile kullanıcıların karşısına çıkacak. Daha düşük çipler yapmak daha zorlu bir iş olarak görülüyor olsa da, Asya kaynaklı olan haberler TSMC'nin yakında 3 ve 4 nm üretimine başlayacağını gösteriyor. Apple'ın 2022’de çıkaracağı iPhone’ların kalbinde 3 nm. yongaların bulunabileceğini gösteriyor. 3 nm çiplerin 5 nm çiplere göre yüzde 15 oranında daha hızlı olacağı ve yüzde 30 daha enerji tüketeceği de dikle getiriliyor. Bu performans artışının Apple'ın A serisinin yanı sıra M serisi işlemcilerine de yansıması bekleniyor. 3 nm yongaların 2022 model iPhone akıllı cihazlar için hazır olup olmayacağı bilinmiyor olsa da, konuşulan takvim bunun ihtimaller dahilinde olduğunu gösteriyor. 

iOS 15 alacak iPhone modelleri duyurulduiOS 15 alacak iPhone modelleri duyuruldu

iPhone 14 serisinde 3 nm mi yoksa 4 nm mi çip yer alacağı şu an için bilinmiyor. Fakat TSMC'nin bu yongaları üretme kapasitesi, Intel'i biraz daha baskı altına alacak gibi gözüküyor. Çünkü Intel kendi üretiminde şu an için bu seviyeye gelebilmiş değildir. Apple'ın gelecek Mac modellerinde de 3 veya 4 nm M serisi işlemciler kullanmayı tercih edeceği de biliniyor. Şirket geçtiğimiz yaz içerisinde tüm mac'lerde M serisi işlemciler kullanmayı hedeflediğini de dile getirmiştir. Bu hedefe gelecek yaz ayıları içerisinde ulaşılması muhtemel gözüküyor.

 


iPhone 13 sürpriz bir renk ile gelebiliriPhone 13 sürpriz bir renk ile gelebilir
iPhone, 12 serisi için yeni kılıflarını tanıttıiPhone, 12 serisi için yeni kılıflarını tanıttı
iPhone 13 fiyatları ve özellikleri paylaşıldıiPhone 13 fiyatları ve özellikleri paylaşıldı

PAYLAŞ