iPhone 13'ün yeni ekranını Samsung üretebilir - Haberler - indir.com

iPhone 13'ün yeni ekranını Samsung üretebilir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-05 14:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Apple’ın iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max modellerinin ekranlarını Samsung’tan tedarik edebileceği söyleniyor.

Birkaç ay sonra yeni iPhone modellerini tanıtması beklenen Apple hakkında yayımlanan raporlara göre iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max modellerinin 120 Hz tazeleme hızına sahip AMOLED ekranla geleceği ortaya çıkmıştı. Bugün ise şirketin 120 Hz AMOLED ekranlarının Samsung tarafından üretileceği öne sürüldü.

Yeni Apple Watch kan şekeri ölçümü yapabilirYeni Apple Watch kan şekeri ölçümü yapabilir

Ancak bu iddianın henüz ne Samsung, ne de Apple tarafından doğrulanmadığının altını çizmekte fayda var. Ama MacRumors’un haberine göre 13 Pro ve 13 Pro Max modellerinin 120Hz yenilime hızına sahip olacağını ve bu modellerinin düşük pil tüketimiyle ön plana çıkan LTPO AMOLED ekran teknolojine sahip olacağı belirtiliyor. Eğer bu iddialar doğruysa Apple yeni iPhone modeliyle kullanıcı beklentilerini büyük ölçüde karşılayacak.

Apple, iPhone 13 Pro Max'e daha büyük kamera getirecek

LTPO OLED paneller, ekranın tazeleme hızını değiştirebildiklerinden normal OLED ekranlara nazaran daha düşük enerji tüketiyor. Kullanıcılar arayüzünde gezinirken yenileme hızı otomatik olarak 120 Hz’e geçebiliyor ve video izlerken 30 Hz ya da 60 Hz’e kadar da düşebiliyor. Ekranda hiçbir işlem yapılmadığında ise yenileme hızı 1 Hz’e kadar düşüyor ve bu sayede ciddi bir güç tasarrufu sağlanmış oluyor. Bu da iPhone modellerinin en büyük sorunlarından biri olan ekstra pil tüketimini engelliyor.

Aslına bakacak olursanız bu teknolojinin iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max modelleriyle hayatımıza dahil olması bekleniyordu. Fakat Apple iPhone 12 ailesini tanıttıktan sonra bu iddiaların asılsız olduğu da ortaya çıkmıştı. Bu teknolojiyle ilgili tanıtım sonrasında yayımlanan raporlar ise LTPO OLED /AMOLED ekranların iPhone 13 modellerinde yer alacağını gösteriyordu. Ancak geçtiğimiz sene de böyle bir söylenti olduğundan bu teknoloji üzerine daha fazla konuşmak için kesin konuşmadan önce Apple’dan gelen açıklamayı ya da cihazların tanıtım gününü beklememiz gerecek gibi duruyor.


Apple analisti katlanabilir ekran için tarih verdiApple analisti katlanabilir ekran için tarih verdi
Apple AirTag bazı ülkelerde satışa kapatıldıApple AirTag bazı ülkelerde satışa kapatıldı

PAYLAŞ